Ο δίσκος «Άνθρωποι» ξεκίνησε να φτιάχνεται πριν από τρία χρόνια.

Αρχίσαμε την όλη διαδικασία στο home studio του Ορέστη Μπενέκα, φίλου και σταθερού συνεργάτη μου όλα αυτά τα χρόνια, φτιάχνοντας τα πρώτα demo και στήνοντας τα τραγούδια σαν δομή αλλά και σαν ενορχηστρώσεις. Τα περισσότερα τραγούδια προϋπήρχαν, αλλά κάποια γράφτηκαν κατά την διάρκεια της διαδικασίας, οπότε αποφάσισα να τα εντάξω και αυτά στον δίσκο.

Μετά από ένα χρόνο και κρατώντας τις βάσεις που είχαν στηθεί ξεκίνησαν οι ηχογραφήσεις των τραγουδιών στο Syn Ena Recording Studio, από τον Γιάννη Ταβουλάρη, ο οποίος εκτός από την ηχοληψία και τις μίξεις ανέλαβε και κομμάτι της συμπαραγωγής.

Η βασική ιδέα ήταν να ηχογραφηθούν τα τραγούδια ζωντανά στον δίσκο, πράγμα που καταφέραμε στα περισσότερα από αυτά. Ήθελα να υπάρχει η αίσθηση του live όπως ακριβώς κάνουμε στις ζωντανές μας εμφανίσεις και αυτό να αποτυπωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στον δίσκο «Άνθρωποι», εκτός από τα δικά μου τραγούδια, μου χάρισαν και μου εμπιστεύθηκαν ακόμα τρεις άνθρωποι τα δικά τους τραγούδια.

Ο Θανάσης Dzingovic, χρόνια συνεργάτης και συνοδοιπόρος αφού μαζί ξεκινήσαμε την ενασχόληση μας με την μουσική. Πότε μαζί και πότε ο καθένας να δοκιμάζει τα δικά του μουσικά πράγματα. Όμως πάντα παράλληλα. Εκτός από υπέροχος μουσικός που είναι, γράφει και πάρα πολύ ωραία τραγούδια και τον ευχαριστώ που μου χαρίζει κάποια από αυτά, από τον πρώτο μου δίσκο, μέχρι και σήμερα!

Ο Γιάννης Ευθυμιάδης ερασιτέχνης πάνω στην μουσική αλλά με πολύ σοβαρή προσέγγιση, πάθος και μεράκι στις δουλειές που κυκλοφορεί. Επιστήθιος φίλος με μεγάλες ευαισθησίες και ανησυχίες καλλιτεχνικές.

Ο Νίκος Ξαρχάκος καινούργιος φίλος και συνεργάτης που μου χάρισε την “Βόλτα” του. Που γράφει και αυτός τα όμορφα τραγούδια του και έχει την δική του προσωπική πορεία στον χώρο τα τελευταία χρόνια.

Σκέφτηκα τον τίτλο «Άνθρωποι», γιατί όλα τα τραγούδια είναι ανθρώπινες ιστορίες, που θέλουν κάτι να μοιραστούν, όπως όλα τα τραγούδια εξάλλου. Απλά στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή το ένιωσα πιο έντονα αυτό. Και σκέφτηκα και όλους εμάς που γράψαμε τα τραγούδια, τους μουσικούς που βάλανε το μεράκι και την ψυχή τους, όλους όσους δουλέψαμε προκειμένου αυτή η δουλειά να πραγματοποιηθεί και που θέλουμε κάτι να πούμε και που συνεχίζουμε να πιστεύουμε στην δύναμη της μουσικής και της τέχνης.

Και θα συνεχίζουμε να το κάνουμε γιατί πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θέλουν να το ακούσουν..


Διαβάστε επίσης:

Άνθρωποι: Νέο album από την Κατερίνα Μακαβού