Εάν σου αρέσει η Φωτογραφία και θέλεις να μάθεις τα μυστικά της, ή σου αρέσει να φτιάχνεις τoυς δικούς σου ήρωες και να τους κάνεις ταινία (Animation), τότε τα θερινά εργαστήρια που διοργανώνει ο Καρπός είναι αυτό που ζητάς!

Τα εργαστήρια

Αnimation

Στο εργαστήριο Animation, χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά (τρισδιάστατα αντικείμενα και χαρτιά, αλλά και το ίδιο τους το σώμα), θα πειραματιστούν με την τεχνική του stop motion για να φτιάξουν μικρά ταινιάκια animation!

Τα παιδιά εισάγονται στο είδος του animation γενικότερα και μέσα από οπτικά παιχνίδια εξοικειώνονται με τη βασική αρχή της λειτουργίας του κινηματογράφου. Συνεργάζονται για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου σεναρίου, πλάθουν τους δικούς τους χαρακτήρες , τους κατασκευάζουν και εξασκούνται στην κίνηση και το ρυθμό. Επίσης θα εξοικειωθούν με ειδικές εφαρμογές για υπολογιστή αλλά και με τη χρήση της κάμερας και των μικροφώνων. Ανάλογα με την τεχνική που θα επιλεγεί, οι μαθητές παίρνουν το ρόλο του σκηνογράφου, κατασκευαστή, ηθοποιού, σκηνοθέτη και φωτογράφου, μαθαίνουν την σειριακή κινηματογράφηση και καθορίζουν τη μορφή της ταινίας τους!

Φωτογραφία

Στο εργαστήριο Φωτογραφίας τα παιδιά θα γνωρίσουν τις βασικές αρχές της, μαθαίνοντας για το κάδρο, τη γωνία λήψης, το πώς χρησιμοποιούμε σωστά το φως, την επιλογή φόντου καθώς και θα εξοικειωθούν με την χρήση του φωτογραφικού εξοπλισμού. Το μέσο φωτογράφισης θα είναι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και DSLR κάμερες (που θα παρέχουμε εμείς) καθώς και τα κινητά τους τηλέφωνα, αν έχουν. Τέλος θα εισαχθούν στο κομμάτι επεξεργασίας της εικόνας μέσω απλών εφαρμογών που θα μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν. Μέσω παραδειγμάτων, ασκήσεων, και συζήτησης, θα αποκτήσουν τα εφόδια να παράγουν μικρά θεματικά πρότζεκτ τα οποία θα παρουσιαστούν ως μικρή έκθεση στο τέλος του εργαστηρίου. Φεύγοντας θα πάρουν τις φωτογραφίες τους μαζί!

Την τελευταία ημέρα, στις 14.00 οι δύο ομάδες θα βρεθούν μαζί, θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους η μία στην άλλη και θα υποδεχθούν συγγενείς που επιθυμούν να μας επισκεφθούν.

Περισσότερες πληροφορίες στο: kkworkshops2022@gmail.com
Σχεδιασμός- Υλοποίηση: Καρπός

Για παιδιά 10 έως 12 ετών

Κράτηση θέσης

Κόστος: 90 ευρώ ανά παιδί, δεύτερο παιδί της οικογένειας 80 ευρώ

Για κράτηση θέσης συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής εδώ.

Η ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΓΟΝΕΑ Η ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 3.30 MAXIMUM
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.