Το Θέατρο της Ημέρας με πολυετή πείρα και εξειδίκευση στην παιδαγωγική θεάτρου, λειτουργεί σε μόνιμη βάση πρωτότυπα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά.

Ύστερα από επιθυμία πολλών γονέων κι άλλων ενδιαφερομένων, θα λειτουργήσει και πάλι ένα Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ηλικίας 5 – 10 ετών περίπου.

Πρόγραμμα 4 αυτοτελών εβδομάδων στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Θεάτρου της Ημέρας, με διαφορετικό θεματολογικό άξονα η καθεμία όπου ο γονιός μπορεί να εμπιστευθεί το παιδί του, μετά το τέλος του σχολικού έτους, καλύπτοντας αφενός μεν,  την ανάγκη φύλαξης των παιδιών τις ώρες της εργασία του, αφετέρου δε δίδοντας στο παιδί την ευκαιρία να απασχοληθεί δημιουργικά, κάνοντας ένα είδος διακοπών μέσα στο θέατρο, με πρωτότυπες και ευφάνταστες δραστηριότητες που έχουν κύριο άξονα το θεατρικό παιχνίδι.

Με την παιδαγωγική και καλλιτεχνική επιμέλεια της Ανδρομάχης Μοντζολή και την επίβλεψη και την απασχόληση των παιδιών από παιδαγωγούς και εμψυχωτές Θεατρικού Παιχνιδιού ειδικά εκπαιδευμένους στο Εργαστήρι Παιδαγωγικής Θεάτρου & Θεατρικού Παιχνιδιού του Θεάτρου της Ημέρας, το πρόγραμμα αυτό υπόσχεται στα παιδιά μοναδικές στιγμές ψυχαγωγίας, έκφρασης και φαντασίας.

Το παιδαγωγικό πρόγραμμα της κάθε εβδομάδας  επικεντρώνεται σε ένα διαφορετικό θεματολογικό άξονα. Γύρω από το θέμα, ενορχηστρώνονται οι επιμέρους δραστηριότητες και τα ερεθίσματα: εικαστικά, κατασκευές, μουσική, προβολές, θεατρικό παιχνίδι, ασκήσεις παρατήρησης, απασχόληση σε εξωτερικό χώρο (παρκάκι έξω από το θέατρο).

Μία μέρα την εβδομάδα λειτουργεί εργαστήρι μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής με τη συμμετοχή των παιδιών και η ώρα του γεύματος θα είναι ώρα χαράς, τρώγοντας αυτά που μαγειρέψαμε.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης ξεκούραση και χαλάρωση των παιδιών με μουσική και αφήγηση παραμυθιών σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Την τελευταία ημέρα της κάθε εβδομάδας, ο κύκλος κλείνει με μικρή γιορτούλα-παρουσίαση της δουλειάς του εργαστηρίου, με την παρουσία των γονέων  και φίλων, στην Σκηνή του θεάτρου και έκθεση των έργων των παιδιών που θα πάρουν μαζί τους σε ειδικό φάκελο, με την αποχώρησή τους.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στη γραμματεία, προκειμένου να σχηματιστούν τα τμήματα. Θα ακολουθήσουν οδηγίες και αναλυτικό παιδαγωγικό πρόγραμμα της κάθε εβδομάδας σε ειδική ενημερωτική συνάντηση.