Η Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να πάρει μία νέα εικαστική μορφή και να μετατραπεί σε μία αρένα ανταλλαγής, επαφής και επικοινωνίας.

Ο επιμελητής Σταμάτης Καζάρας, στο πλαίσιο των φετινών Δημητρίων, οργανώνει μια ανίχνευση του ρόλου της τέχνης και των καλλιτεχνών -ως μορφές, κλειδιά- στην εξέλιξη νέων ιδεών σχετικά με τον δημόσιο χώρο, την ανανέωση του αστικού περιβάλλοντος, μέσα από ένα Καλλιτεχνικό Πράξη-κόπημα.

Το event θα εξερευνήσει το ζήτημα του κατά πόσον εναλλακτικά πολιτιστικά προγράμματα στην Αριστοτέλους, μπορούν να εμπλέξουν το ευρύτερο κοινό και να συνεισφέρουν σε μια ουσιαστική αλληλεπιδραστική συμμετοχή στη πόλη.

Στη δράση συμμετέχουν τρεις εικαστικοί καλλιτέχνες από το εξωτερικό, οι οποίοι θα παράγουν έργα για την πλατεία Αριστοτέλους, τα οποία θα έχουν αλληλεπιδραστική διάθεση και το κοινό θα μπορεί να κινηθεί ανάμεσα στα έργα και να έρθει σε άμεση επαφή με αυτά.

Οι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες είναι η Nicola Lane από τη Βρετανία, ο Μπέντζαμιν Λη Μάρτιν από τη Γαλλία και ο Martin Pfeifle από τη Γερμανία. 

Η καλλιτεχνική εγκατάσταση θα ανοίξει με ένα κοντσέρτο κλασικού πιάνου με την διεθνούς φήμης Ισπανίδα πιανίστα Μαρία Γκαρθόν (Maria Garzon), η οποία θα ερμηνεύσει Dussek, και θα κλείσει μετά την έναρξη του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου έτσι ώστε η Αριστοτέλους να προσφέρει ένα ιδιαίτερο περιβάλλον κατά τη διάρκεια της έναρξης του φεστιβάλ.

Μετά το τέλος της εγκατάστασης και της έκθεσης τα έργα θα δωρηθούν σε ιδρύματα Τέχνης της πόλης.