Ένα ωριαίο ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Παπαδόπουλου, έρευνα και συνεντεύξεις Γιώργου Μητρόπουλου και παραγωγή της ΕΡΤ, για το φετινό

17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας, με τίτλο «Καλαμάτα. Χορός και πόλη», θα προβάλει η ΝΕΤ την 1η Οκτωβρίου, στις 6.15 το απόγευμα.

Καλαμάτα. Ιούλιος 2011. Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της μεσσηνιακής πρωτεύουσας έχει καταφέρει στο πέρασμα των ετών να μπει δυναμικά στο χάρτη των σημαντικότερων ευρωπαϊκών ραντεβού με το σύγχρονο χορό. Το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού (14-21 Ιουλίου 2011) έδωσε και φέτος ηχηρό «παρών», μέσα από τις παραστάσεις και τις παράλληλες εκδηλώσεις του. Η κάμερα της ΕΡΤ βρέθηκε εκεί σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, κατέγραψε το εξαιρετικό φετινό πρόγραμμα με τις ξένες και ελληνικές ομάδες χορού, αποτύπωσε την ατμόσφαιρα της πόλης αυτές τις μέρες και την ουσιαστική σχέση που έχουν αναπτύξει οι Καλαματιανοί μ’ αυτό τον κορυφαίο πνεύμονα πολιτισμού της χώρας.

Στο πρώτο μέρος του ωριαίου ντοκιμαντέρ παίρνουν το λόγο Έλληνες και ξένοι χορογράφοι, σκηνοθέτες, χορευτές, μουσικοί και καλλιτέχνες που συμμετείχαν με έργα τους στο φετινό πρόγραμμα, καθώς και οι υπεύθυνοι των σεμιναρίων και των εργαστηρίων που πλαισίωσαν τη φετινή διοργάνωση. Στο δεύτερο μέρος, τη σκυτάλη παίρνουν η Δημοτική Αρχή, επιχειρηματίες και πολίτες της Καλαμάτας και πολλοί άλλοι που σχολιάζουν το σημαντικό ρόλο που παίζει το φεστιβάλ στην πολιτιστική αλλά και την τουριστική ζωή της Καλαμάτας.

Τέλος, οι τηλεθεατές παίρνουν μια γεύση από το σχεδόν ολοκληρωμένο Μέγαρο Χορού της πόλης, ένα πραγματικό κτίριο-κόσμημα για όλη την Ελλάδα.