Η ιστορία του XVIII ξεκινά κάπου στις αρχές του 2019, λίγους μήνες πριν την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ μου Cold Fruit.

Το πρώτο κομμάτι που έγραψα ήταν το AK. Είδα, -ή μαλλον άκουσα- τη βασική του μελωδία στο όνειρό μου και ξυπνώντας προσπάθησα να την ηχογραφήσω με το κινητό, μουρμουρώντας αυτό που εκείνη την ώρα έπαιζε στο μυαλό μου. Όταν το ξανάκουσα αργότερα μέσα στην ημέρα, μου φάνηκε ότι δεν έβγαζε νόημα. Στην αρχή απογοητεύτηκα γιατί με είχε ιντριγκάρει η ιδέα να γράψω αυτό που είδα. Ωστόσο συνέχισα να το δουλεύω, προσεγγίζοντας το περισσότερο ως επανανοηματοδότηση αυτού που ονειρεύτηκα και αυτή η διαδικασία έμελλε στη συνέχεια να σταθεί η αφορμή για το concept του δίσκου.

Στους μήνες που ακολούθησαν έγραφα νέο υλικό, το οποίο έπαιζα και στα live μου. Εκείνη την περίοδο είχα ήδη στο μυαλό μου μια εικόνα για το πως θα ήθελα να είναι το XVIII, καθώς τα περισσότερα κομμάτια είχαν γραφτεί ή υπήρχαν με μορφή draft.

Φωτογραφία: EftychiaVlachou

Το φθινόπωρο ξεκίνησε η τελική ευθεία ενώ αρχίσαμε να τα δουλεύουμε σε στούντιο με τον Βασίλη Ντοκάκη, ο οποίος βρίσκεται πίσω από το project No Clear Mind και έχει επιμεληθεί την παραγωγή σε καλλιτέχνες όπως η Nalyssa Green και ο Kristof. Υπήρχε μια γκάμα διαφορετικών σε ύφος κομματιών και έτσι έπρεπε να γίνουν τροποποιήσεις ώστε να δημιουργούν μια ενιαία αφήγηση. Κάποια τα προσεγγίσαμε εντελώς από την αρχή, ενώ σε άλλα κρατήσαμε ως βάση το demo και δουλέψαμε πάνω σε αυτό. Η τελική ευθεία τελικά μετατράπηκε σε ένα μακρύ ζικ ζακ, εξαιτίας του πρώτου κύματος του κορονοϊού που έφερε το πρώτο λοκνταουν. Το τουρ που είχα προγραμματίσει στην Ευρώπη έπρεπε να ακυρωθεί και η ηχογράφηση του δίσκου να παγώσει.

Γράφοντας τώρα λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του XVIII,  λιγάκι μουδιασμένος από τις συνθήκες που επικρατούν, ελπίζω πως το τελικό αποτέλεσμα του δίσκου θα καταφέρει να αγγίξει όσους τον ακούσουν.

***

Διαβάστε επίσης:

XVIII: Νέο άλμπουμ από τον Johnny Labelle