Μέσα από έναν ζωντανό αυτοσχεδιαστικό διάλογο με τον πιανίστα Σπύρο Μάνεση, η Σαβίνα Γιαννάτου ερμηνεύει τραγούδια από την Κάτω Ιταλία, τη Σαρδηνία, την Κορσική, τον Λίβανο, την Ισπανία, την Ελλάδα και τη Βόρειο Αφρική σε διαφορετικές γλώσσες και ιδιώματα, αναδεικνύοντας τη θάλασσα, τη διαφάνεια και το φως στα ηχοχρώματα της Μεσογείου.

Συντελεστές συναυλίας

  • Σαβίνα Γιαννάτου: φωνή
  • Σπύρος Μάνεσης: πιάνο
  • Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Τσάκας
  • Οργάνωση παραγωγής: Αναστασία Ταμουρίδου – ARTos & Θέαμα

Περισσότερες πληροφορίες για τη Σαβίνα Γιαννάτου

Η ερμηνεύτρια, free jazz vocalist και συνθέτρια Σαβίνα Γιαννάτου έχει συνεργαστεί με πολλούς συνθέτες όπως, μεταξύ άλλων, οι Λένα Πλάτωνος, Νίκος Κυπουργός και Ελένη Καραΐνδρου. Από το 1993 συνεργάζεται με το συγκρότημα “Primavera en Salonico”, με το οποίο έχει κυκλοφορήσει 8 δίσκους και έχει εμφανιστεί σε όλο τον κόσμο. Η προσωπική της δισκογραφία περιλαμβάνει γύρω στα 30 άλμπουμ με συνθέσεις Ελλήνων και ξένων συνθετών, παραδοσιακά τραγούδια από διαφορετικές χώρες, ελεύθερους αυτοσχεδιασμούς και πρωτότυπα τραγούδια.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Σπύρο Μάνεση

Ο πιανίστας και συνθέτης Σπύρος Μάνεσης έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες της διεθνούς και της εγχώριας τζαζ σκηνής και έχει εμφανιστεί σε πολλές χώρες. Είναι ιδρυτής του Spiral Trio, με το οποίο έχει κυκλοφορήσει τα άλμπουμ “Spiral Trio” (2017) και “Broken Blue” (2022) και έχει υπάρξει μέλος του Chronos Project. Στην προσωπική του δισκογραφία περιλαμβάνονται τα άλμπουμ “Undelivered” (2011), “First Takes” (2016) κ.ά.

Σχετικά με τον κύκλο συναυλιών Jazz στο Μουσείο

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή παρουσιάζει την ενότητα μουσικών παραστάσεων Jazz στο Μουσείο, μια σειρά συναυλιών-αφιέρωμα σε διαφορετικά ρεύματα της τζαζ. Μια φορά τον μήνα, η τζαζ συναντά τις εικαστικές τέχνες στο Μουσείο και μαζί μας οδηγούν σε ένα μουσικό ταξίδι στην ιστορία του είδους, με αφετηρία το Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή και υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Δημήτρη Τσάκα.

Σε αυτόν τον κύκλο της σειράς, μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες εμπνέονται από την περιοδική έκθεση του Ιδρύματος «Ο Νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου» και εξερευνούν διαφορετικές πτυχές της περιοχής της Μεσογείου. Ο κύκλος ξεκινά στις 12 Ιανουαρίου με την Σαβίνα Γιαννάτου και τον Σπύρο Μάνεση και συνεχίζει με το κουαρτέτο του Σωκράτη Σινόπουλου στις 9 Φεβρουαρίου. Θα ακολουθήσει το Δημήτρης Τσάκας “Sonic Horizons Trio” feat. Στέλλα Βαλάση & Κίμωνας Καρούτζος στις 8 Μαρτίου και ο κύκλος θα ολοκληρωθεί στις 5 Απριλίου με μια συναυλία από τους Human Touch (Σταύρος Λάντσιας, David Lynch, Γιώτης Κιουρτσόγλου).

12/01: Σαβίνα Γιαννάτου & Σπύρος Μάνεσης – Sea Through
09/02: Sokratis Sinopoulos Quartet – Με έμπνευση από τις παραδόσεις της Μεσογείου
08/03: Δημήτρης Τσάκας “Sonic Horizons Trio” feat. Στέλλα Βαλάση & Κίμωνας Καρούτζος – Color Science
05/04: Human Touch (Σταύρος Λάντσιας, David Lynch, Γιώτης Κιουρτσόγλου) – Mediterranean Touch

Διαβάστε επίσης:

Ο Νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου: Ένα μοναδικό αφιέρωμα στο Ίδρυμα Γουλανδρή