Στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή το γνωστό τζαζ τρίο Human Touch – ο David Lynch, ο Σταύρος Λάντσιας και ο Γιώτης Κιουρτσόγλου – εμπνέεται από τα χρώματα, τους ήχους και τα συναισθήματα που πηγάζουν από τη Μεσόγειο, καθώς και από τον μεγάλο πολιτιστικό της αντίκτυπο που ξεπερνά κατά πολύ το μέγεθός της, και αναπαράγει τα μοναδικά της ηχοχρώματα.

Μετά από 28 χρόνια ζωής, οι Human Touch αποτελούν ένα από τα πιο γνωστά και αναγνωρισμένα συγκροτήματα τζαζ της χώρας μας. Ο David Lynch, ο Σταύρος Λάντσιας και ο Γιώτης Κιουρτσόγλου κινούνται σε ένα ευρύ φάσμα ρυθμών και ηχοχρωμάτων και έχουν αποκτήσει τη δική τους ξεχωριστή ταυτότητα στον χώρο της μουσικής. Μέσα από την ποικιλία των οργάνων που παίζει ο καθένας, η μουσική τους, άμεση και επικοινωνιακή, συμπαρασύρει τον ακροατή γεμίζοντάς τον εικόνες και συναισθήματα.

Οι Human Touch έχουν παίξει σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας αλλά και στην Ευρώπη, όπου έχουν ένα ενθουσιώδες κοινό. Χάρη στο μοναδικό τους στυλ, η κάθε τους εμφάνιση έχει ένα ξεχωριστό χαρακτήρα λόγω της ελευθερίας που νιώθουν μεταξύ τους να ταξιδεύουν μέσα από τον αυθορμητισμό της στιγμής.

Συντελεστές συναυλίας “Mediterranean Touch”

  • David Lynch: τενόρο/σοπράνο σαξόφωνο, φλάουτο, καχόν
  • Σταύρος Λάντσιας: πιάνο, πλήκτρα, μελόντικα, τύμπανα
  • Γιώτης Κιουρτσόγλου: ένταστο και άταστο μπάσο
  • Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Τσάκας
  • Οργάνωση παραγωγής: Αναστασία Ταμουρίδου – ARTos & Θέαμα

Σχετικά με τον κύκλο συναυλιών Jazz στο Μουσείο

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή παρουσιάζει την ενότητα μουσικών παραστάσεων Jazz στο Μουσείο, μια σειρά συναυλιών-αφιέρωμα σε διαφορετικά ρεύματα της τζαζ. Μια φορά τον μήνα, η τζαζ συναντά τις εικαστικές τέχνες στο Μουσείο και μαζί μας οδηγούν σε ένα μουσικό ταξίδι στην ιστορία του είδους, με αφετηρία το Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή και υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Δημήτρη Τσάκα.

Σε αυτόν τον κύκλο της σειράς, μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες εμπνέονται από την περιοδική έκθεση του Ιδρύματος «Ο Νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου» και εξερευνούν διαφορετικές πτυχές της περιοχής της Μεσογείου. Ο κύκλος ξεκίνησε με την Σαβίνα Γιαννάτου και τον Σπύρο Μάνεση, συνεχίστηκε με το κουαρτέτο του Σωκράτη Σινόπουλου και το τρίο του Δημήτρη Τσάκα και ολοκληρώνεται στις 5 Απριλίου με τους Human Touch.

Photo Credit: Chris Kissadjekian

Διαβάστε επίσης:

Ο Νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου: Η μοναδική έκθεση στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή