Μια αναζήτηση των διαδρομών των γεγονότων, των εικόνων, των ιδεών, μέσα στο χρόνο από την ομάδα που δημιούργησε τα Tempest (Τρικυμία), Δtopia, και Trajectory of an Idea.

Η παράσταση “Ίχνη” επεξεργάζεται το θέμα της Μικρασιατικής Καταστροφής με πολύ διαφορετικό τρόπο από το συνηθισμένο: Η κίνηση, σε συνέργεια με μουσικές και ηχητικές συνθέσεις, προσεγγίζει την προσωπική φύση των περιγραφών, τη χαμηλή ευκρίνεια, τα κενά και τον αρνητικό χώρο σαν φθορά που αποκαλύπτει τη διάσταση του χρόνου στις ποιητικές εικόνες, εστιάζοντας έτσι στη διυποκειμενικότητα των αφηγηματικών διαθλάσεων.

Το έργο παρουσιάστηκε πρώτη φορά το καλοκαίρι στην Καστοριά, στα πλαίσια των παραστάσεων του προγράμματος “Όλη η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός” του Υπουργείου Πολιτισμού. Για την παράσταση της Θεσσαλονίκης, το υλικό προσαρμόζεται και επεκτείνεται, εκμεταλλευόμενο τις σκηνικές δυνατότητες που προσφέρει το Vitruvian Thing. Η παράσταση πλαισιώνεται από ζωντανή μουσική με πρωτότυπες συνθέσεις σε ήχο surround.

Με την άφιξη του κόσμου, το πρώτο μέρος της παράστασης θα έχει ήδη ξεκινήσει. Μια σειρά από εναλλασσόμενα δωμάτια εισάγουν τις τρεις βασικές θεματικές ενότητες, οι οποίες οριοθετούνται από ηχητικά αποσπάσματα της ερευνητικής διαδικασίας, ενώ το κοινό παίρνει τη θέση του. Το δεύτερο μέρος εξελίσσει την πρώτη ύλη, δημιουργώντας επτά ζωντανές ποιητικές εικόνες, οι οποίες καταλαμβάνουν το χώρο μεταξύ αναμνήσεων και ονείρων.

Η ομάδα διαπραγματεύεται και επεξεργάζεται την πληροφορία, όπως αυτή προέκυψε από την έρευνα, προς τη δημιουργία εικόνων, χώρων, συνειρμών, και διαθέσεων. Προσκαλεί το θεατή, με αυτόν τον τρόπο, να ακολουθήσει τα Ίχνη όπως αυτά προδίδουν τη διαδρομή των στοιχείων αυτών προς την ενσωμάτωσή τους στο σήμερα, με έμφαση όχι στην προέλευση ή τον προορισμό, αλλά στο ταξίδι το ίδιο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Χορογραφία: Δροσιά Τριαντάκη
Performance: Σαββίνα Ρωμανού-Πύλλη, Φωτεινή Κοντούλη, Ολίνα Οικονομίδου, Δροσιά Τριαντάκη
Μουσική: Δημήτρης Δαλέζης, Dani Joss
Οπτικοακουστική επιμέλεια, φωτισμοί: Dani Joss
Χειρισμός προβολικών: Αλίκη Ιωσαφάτ
Κοστούμια: Ελένη Χασιώτη, Δροσιά Τριαντάκη
Φωτογραφίες, γραφιστικά: Die Wolke art group

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 45’