Η έκθεση Ζωγραφικής, Φωτογραφίας και Ψηφιακών Τεχνών  «Ιρανικά Πορτρέτα – Ιρανολογία»  διοργανώνεται με αφορμή την επέτειο την 40η επέτειο της νίκης της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν.

Οι εικαστικές τέχνες του Ιράν εστιάζουν στο περιβάλλον και στην εικόνα του ανθρώπου και σμιλεύουν ανυπέρβλητα ποιητικές, αισθητικές, και ιδιαίτερα ουμανιστικές παραστάσεις που χαρίζουν την ομορφιά και το πνεύμα του πλούσιου Ιρανικού πολιτισμού. Το Ιράν, από τους παλαιότερους και λαμπρότερους πολιτισμούς στον κόσμο, έχει πλέον να επιδείξει και λαμπρά δείγματα σύγχρονης εικαστικής γραφής. Η παράδοση της ποίησης, της λογοτεχνίας, της μουσικής και των εικαστικών τεχνών έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην κοινωνία τους. Μια παράδοση που έχει συνεισφέρει στην ανάπτυξη της σύγχρονης Ιρανικής τέχνης και της διάδοσης της εκτός των τειχών της χώρας.

Η έκθεση «Ιρανικά Πορτρέτα – Ιρανολογία» φιλοξενεί δείγματα δουλειάς πολλών Ιρανών καλλιτεχνών ενώ παρών στην έκθεση θα είναι ο Ιρανός ζωγράφος Hossein Seifi γνωστός στη χώρα του για τη συμμετοχή του σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής αλλά και ατομικές.