Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, πιστός στην αγάπη του για το βιβλίο, ενισχύει πάντοτε τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, ηθικά και υλικά, αλλά και με τη συμμετοχή της αντιδημαρχίας Πολιτισμού με δικό της περίπτερο, στο οποίο θα παρουσιαστεί όλη η εκδοτική δραστηριότητα του Δήμου.

Στο γενικότερο πλαίσιο παρουσίασης των προσπαθειών του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ανάπτυξη της βιβλιοανάγνωσης, αλλά και της εκδοτικής παραγωγής, θα γίνουν δύο εκδηλώσεις-συζητήσεις κατά τη διάρκεια της Έκθεσης.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 31 Μαΐου, στις 19:00, στην αίθουσα Γ. Ρίτσος, περίπτερο 13 στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα, 70 χρόνια λειτουργίας και κοινωνικής προσφοράς της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης(1939-2009), με ομιλητές τους Βασίλη Γάκη, αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Νεολαίας Δήμου Θεσσαλονίκης, Ντίνο Χριστιανόπουλο, ποιητής-Κριτικός, Ηλία Κουτσούκο, συγγραφέας-Δημοσιογράφος και Μαρία Γκόλα-Καζαμία, διευθύντρια Βιβλιοθηκών Δήμου Θεσσαλονίκης.

Την ίδια μέρα στις 20:00, στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί και η εκδήλωση Καταγραφή της Αθλητικής Ιστορίας της Θεσσαλονίκης – Ιστορικές Εκδόσεις Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης, στην οποία θα μιλήσουν ο Βασίλης Γάκης, αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Νεολαίας Δήμου Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Αναστασιάδης, καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και η η Σιδηρούλα Ζιώγου – Καραστεργίου, καθηγήτρια της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ.