Πενήντα Ελληνες και ξένοι καλλιτέχνες ενώνουν το ταλέντο και τις δημιουργίες τους ενάντια στον θρησκευτικό, τυφλό, φανατισμό του χριστιανισμού, του ισλαμισμού και του ιουδαϊσμού.

Πενήντα Ελληνες και ξένοι καλλιτέχνες ενώνουν το ταλέντο και τις δημιουργίες τους ενάντια στον θρησκευτικό, τυφλό, φανατισμό του χριστιανισμού, του ισλαμισμού και του ιουδαϊσμού, από την 1 Ιουνίου στο booze cooperativa σε συνεργασία με το ArtFactories France στην έκθεση Carte Blanche VI Le Soudage.

Η εικαστική έκθεση Carte Blanche VI «Le Soudage» (Η συγκόλληση) ανοίγει τις πόρτες της στο booze cooperativa και με συνεχόμενα εγκαίνια παράλληλων δρώμενων θα τις ξανακλείσει στις 31 Ιουλίου.

Οι καλλιτέχνες, που συμμετέχουν, μετά από επιλογή που ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβρη, πραγματεύονται τον φονταμενταλισμό ως κοινωνικό και πολιτικό φαινόμενο μέσα από έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, installations, φωτογραφίες, Video Art, ταινίες μικρού μήκους, performances, μουσική και ομιλίες.

Στην Carte Blanche VI Le Soudage το άφθονο αίμα, που έχει χυθεί και χύνεται, και ο πόνος που κυριαρχεί στα θύματα του θρησκευτικού φανατισμού, συνεχίζουν να σοκάρουν και να συγκλονίζουν τους θεατές, αυτή τη φορά μέσα από μία διαφορετική εικαστική ματιά.

«Τρεις γυναίκες μοντέλα, οπαδοί των μονοθεϊστικών αυτών δογμάτων ως οι πιο καταπιεσμένες από τα πολιτικά σκοταδιστικά αυτά συστήματα, αποφασίζουν να συνενώσουν, σώματα/χρώματα/επιθυμίες/ιδεολογίες».

Η έκθεση αφιερώνεται στη μνήμη του Theo Van Gogh, ενός από την ατελείωτη σειρά θυμάτων της απύθμενης βλακείας στο όνομα της θρησκευτικής ευλάβειας. Η ταινία του Submission (Η υποταγή) θα παρουσιάζεται κατ’ αποκλειστικότητα στο booze cooperativa.

INFO
Carte Blanche VI «Le Soudage» στο booze cooperativa από την 1 Ιουνίου έως και τις 31 Ιουλίου.
Η έκθεση και τα δρώμενα θα πραγματοποιηθούν σε όλο το κτίριο της οδού Κολοκοτρώνη.