Σινεμά / Νέα

Η Σκόνη Του Χρόνου

Προσωπικότητες του πολιτικού, πνευματικού, κινηματογραφικού και δημοσιογραφικού χώρου σχολιάζουν και συζητούν με το κοινό, με αφορμή την πρόσφατη και πολυσυζητημ…

Προσωπικότητες του πολιτικού, πνευματικού, κινηματογραφικού και δημοσιογραφικού χώρου σχολιάζουν και συζητούν με το κοινό, με αφορμή την πρόσφατη και πολυσυζητημένη ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου Η σκόνη του χρόνου, σε μία ειδική εβδομάδα προβολών στο Τριανιον Filmcenter.

Κάθε μέρα μετά την προβολή των 8:00 μ.μ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε μια συζήτηση με τους προσκεκλημένους ομιλητές:

Ευάγγελο Βενιζέλο, Βύρωνα Πολύδωρα, Νίκο Κωνσταντόπουλο, Τίτο Πατρίκιο, Μάνο Στεφανίδη, Κώστα Γεωργουσόπουλο, Πέτρο Μάρκαρη, Βασίλη Παπαβασιλείου, Μάριο Ποντίκα, Μαρία Κομνηνού, Ειρήνη Στάθη, Νίκο Παναγιωτόπουλο, Δήμο Αβδελιώδη, Άγγελο Φραντζή, Στέλιο Κούλογλου, Παύλο Τσίμα, Ηλία Μαγκλίνη, Μαρία Κατσουνάκη, Γιάννης Ζουμπουλάκη.

Τον συντονισμό της συζήτησης έχει ο κριτικός κινηματογράφου της Ελευθεροτυπίας, κ. Νίνος Φένεκ Μικελίδης. Το πρόγραμμα της εβδομάδας έχει ως εξής:

Πέμπτη 23 Απριλίου
Κώστας Γεωργουσόπουλος               
Γιάννης Σακελαράκης
Στέλιος Κούλογλου

Παρασκευή 24 Απριλίου
Νίκος Παναγιωτόπουλος                     
Δήμος Αβδελιώδης                              
Άγγελος Φραντζής

Σάββατο 25 Ιουλίου
Πέτρος Μάρκαρης
Τίτος Πατρίκιος
Βασίλης Παπαβασιλείου

Κυριακή 26 Απριλίου
Μαρία Κατσουνάκη                             
Γιάννης Ζουμπουλάκης                       
Νίνος Φένεκ Μικελίδης                       

Δευτέρα 27 Απριλίου
Παύλος Τσίμας                                    
Ηλίας Μαγκλίνης                                  
Στέλιος Κούλογλου                               
 
Τρίτη 28 Απριλίου
Μαρία Κομνηνού                                
Ειρήνη Στάθη                                      
Γιάννης Σολδατος                               

Τετάρτη 29 Απριλίου
Νίκος Κωνσταντόπουλος                    
Ευάγγελος Βενιζέλος
Βύρων Πολύδωρας                         

Σινεμά / Νέα

Η Σκόνη του Χρόνου

Το Μέγαρο Μουσικής ανοίγει τις πόρτες του για την επίσημη πρεμιέρα της νέας ταινίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας ,μια ημέρα πριν…

Το Μέγαρο Μουσικής ανοίγει τις πόρτες του για την επίσημη πρεμιέρα της νέας ταινίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας ,μια ημέρα πριν ξεκινήσει το μεγάλο ταξίδι της στις αίθουσες του κόσμου.

Η Σκόνη του Χρόνου που θα προβληθεί μια ημέρα μετά την προβολή της στο Μέγαρο, στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Βερολίνου, έχει ήδη προκαλέσει τα διθυραμβικά σχόλια της διεθνούς κριτικής.

Πρόκειται για μια ιστορία χωρίς σύνορα, ένας απολογισμός του περασμένου αιώνα, μέσα από έναν έρωτα που προκαλεί το χρόνο. O Α (Γουίλεμ Νταφόε), Αμερικανός σκηνοθέτης ελληνικής καταγωγής, γυρίζει μια ταινία πάνω στην ιστορία τη δική του και των γονιών του. Κεντρικό πρόσωπο, η Ελένη (Ιρέν Ζακόμπ), ανάμεσα στον Γιάκομπ (Μπρούνο Γκανζ) και τον Σπύρο (Μισέλ Πικολί) διεκδικείται και διεκδικεί το απόλυτο της αγάπης. Το ταξίδι της κινείται παράλληλα με την Ιστορία και μπλέκεται στα γεγονότα των τελευταίων πενήντα χρόνων, που σημάδεψαν τον 20ο αιώνα. Εξελίσσεται στην Ιταλία, την Γερμανία, την Ρωσία, το Καζακστάν, τον Καναδά και τις  Η.Π.Α., σημεία κομβικά στις εξελίξεις του πρόσφατου παγκόσμιου πολιτικοκοινωνικού σκηνικού. Τα πρόσωπα της ταινίας κινούνται σαν σε όνειρο, η σκόνη του χρόνου μπερδεύει τις μνήμες. Ο Α τις αναζητά και τις ζει στο παρόν.

Στην πρεμιέρα θα παραστούν, εκτός από τον διεθνώς αναγνωρισμένο έλληνα σκηνοθέτη, η Ελένη Καραϊνδρου, που υπογράφει τη μουσική, οι πρωταγωνιστές Γουίλεμ Νταφόε και Ιρέν Ζακόμπ καθώς και άλλοι συντελεστές της ταινίας. Ο σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος συνυπογράφει το σενάριο της ταινίας με τους Τονίνο Γκουέρα και Πέτρο Μάρκαρη.  

 προπώληση