Η Νένα Βενετσάνου θα εμφανιστεί για μία συναυλία στην «Καλή Αυλή» του πολυχώρου Citrus στη Χίο το Σάββατο …

18 Αυγούστου στις 9 το βράδυ.

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια θα μας ταξιδέψει στον λυρικό κόσμο του Μίκη Θεοδωράκη, μέσα από μία μουσική αναδρομή στο ρεπερτόριο του συνθέτη, που συνδυάζει την βαθιά εμπνευσμένη μελωδία με τη λόγια γραφή του. Την μοναδική φωνή της Νένας Βενετσάνου, συνοδεύει ο Δημήτρης Παπαγγελίδης (κλασική κιθάρα).

ΝΕΝΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ

Η Νένα Βενετσάνου είναι μια σπουδαία ερμηνεύτρια αλλά και τραγουδοποιός που επιμένει σε μια άλλη εικόνα μακριά από την τρέχουσα «ροζ» αντίληψη για το τραγούδι. Με ένα τραγουδιστικό πρότυπο, διαμορφωμένο από τη χρυσή εποχή του Ελληνικού τραγουδιού επιλέγει συνειδητά τη στάση της μέσα σ\’ αυτό, συνδυάζοντας τη σοβαρότητα με την αμεσότητα για να υπερασπιστεί το καλό ελληνικό τραγούδι. Με τον Μίκη θεοδωράκη έχει εμφανιστεί κατά καιρούς στο βασικό ρεπερτόριο με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και τα Μουσικά Σύνολα. Έχει επίσης συνεργαστεί με τους Μάνο Χατζιδάκι, Ν. Μαμαγκάκη, Ν. Μαυρουδή, Luis Luch, Αγγελική Ιονάτου, Michel Moutanaro, Ν. Κυπουργό, Λ. Πλάτωνος, Μαρίζα Κωχ, και πολλούς άλλους.Η Νένα Βενετσάνου έχει εμφανιστεί ως σολίστ με τις ορχήστρες: Metropol Orchestra Utrecht, National Orchestra Kieve, Ossipof Orchestra Moscou, Oxford Orchestra England, Καμεράτα Μεγάρου Μουσικής, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Ορχήστρα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Σολίστες της Μόσχας, Ορχήστρα του 21 αιώνα Μόσχας, Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Βουδαπέστης. 


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957

Σε ηλικία 13 ετών άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα κλασικής κιθάρας στο Εθνικό Ωδείο στην τάξη του Ευάγγελου Ασημακόπουλου. Τελείωσε το Ωδείο και πήρε το πτυχίο του το 1976. Τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών του όσο και μετά την αποφοίτησή του δίδαξε σε διάφορα Ωδεία. Όλα αυτά τα χρόνια συνεργάστηκε τόσο δισκογραφικά όσο και σε συναυλίες με πολλούς συνθέτες, όπως με τον Μίκη Θεοδωράκη (Ως Αρχαίος Άνεμος, Canto General, σολίστ στην όπερα Αντιγόνη), τον Ηλία Ανδριόπουλο, τον Μάριο Τόκα, τον Γιάννη Γλέζο και τη Μαρίζα Κωχ, τον Δημήτρη Λάγιο και τον Θάνο Λούκα. Είναι μέλος της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και ιδρυτικό μέλος της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης».