Ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους του ευρωπαϊκού θεάτρου, ο
Ανατόλι Βασίλιεφ προσεγγίζει για πρώτη φορά τη Μήδεια του Ευριπίδη. Στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 15 και στις 16 Αυγούστου στις 21:00, θα παρακολουθήσουμε την Μήδεια στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.

Τι ακριβώς είναι η πράξη της προδομένης «βάρβαρης» μάγισσας που σκοτώνει τα παιδιά της καταγγέλλοντας την ανδρική απιστία και την άνιση γυναικεία μεταχείριση. Η πρώτη απάντηση που έρχεται στο νου είναι, εκδίκηση.

Όμως ο Βασίλιεφ αντικαθιστά τη λέξη εκδίκηση με τη λέξη θυσία.

Πώς θα ειπωθεί ένα ποιητικό κείμενο χωρίς τη στερεότυπη έκφραση του λόγου και του συναισθήματος είναι το δεύτερο ερώτημα στο οποίο στρέφεται ο ρώσος Δάσκαλος

Την μετάφραση έχει αναλάβει η Εύφη Μπαστιά, την σκηνοθεσία υπογράφει ο Ανατόλι Βασίλιεφ, σκηνογράφος της παράστασης είναι ο Διονύσης Φωτόπουλος, τα κοστούμια έχει δημιουργήσει η Τσάμπα Αντάλ, την μουσική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Τάκης Φαραζής και χορογράφος είναι η Τσάμπα Χόρβατ.

Τον ρόλο της Μήδειας θα υποδυθεί η Λυδία Κονιόρδου, του Άγγελου η Αγλαΐα Παππά, του Ιάσωνα ο Νίκος Ψαρράς, του Αιγεύς ο Νίκος Καραθάνος, του παιδαγωγού ο Δημήτρης Κανέλλος και του Κρέωντα ο Γιώργος Γάλλος.

Ενώ τον χορό θα αποτελούν ο Στέλιος Σοφός, ο Στέλιος Ξανθουδάκης, ο Βασίλης Κουκαλάνι, ο Θοδωρής Ευσταθιάδης, ο Μάριος Ντερντές, ο Άγγελος Τριανταφύλλου, ο Δαβίδ Μαλτέζε και άλλοι πολλοί.

H προπώληση των εισιτηρίων έχει αρχίσει από τις 25 Ιουλίου.