Το φημισμένο έργο του Tennessee Williams ανεβαίνει στο θέατρο της οδού Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών, από την επίσης φημισμένη Schaubühne.

Το φημισμένο έργο του Tennessee Williams ανεβαίνει στο θέατρο της οδού Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών, από την επίσης φημισμένη Schaubühne.


Η φημισμένη Schaubühne επιστρέφει στην Αθήνα με τη Λυσσασμένη γάτα, το κλασικό έργο του Τεννεσσί Ουίλλιαμς.
Υπό την τολμηρή σκηνοθεσία του Τόμας Όστερμαϊερ, ο αμερικανικός Νότος χάνει τα τοπικά χαρακτηριστικά του και η δράση μεταφέρεται στο σήμερα, με ηθοποιούς ιερά τέρατα του γερμανικού θεάτρου, όπως η Κίρστεν Ντένε – το έργο του Μπέρνχαρντ Ρίτερ Ντένε Φος φέρει το όνομά της – και ο Γιόζεφ Μπίερμπιχλερ.


Η Λυσσασμένη γάτα παρουσιάζεται από τους Γερμανούς με νεορεαλιστικό σκηνικό τρόπο, υπόγεια μουσικότητα, δίνοντας έμφαση στη σωματικότητα.


Ο Τόμας Όστερμαϊερ προσεγγίζει με κριτική διάθεση την «αγία οικογένεια» και ξαναγράφει το τέλος.
Η σύγκρουση πατέρα-γιου, η διαμάχη των δύο φύλων, η καταπιεσμένη ομοφυλοφιλία, η εμμονή στο ψέμα, ο αλκοολισμός ή ο αλληλοσπαραγμός με σκοπό την εξασφάλιση της πατρικής περιουσίας εμφανίζονται μέσα από την εσωτερική αναζήτηση, γεννώντας φυσικά θεμελιώδη ερωτήματα.


Η παράσταση θα δοθεί στα γερμανικά με ελληνικούς υπέρτιτλους.


Προσαρμογή στα γερμανικά: Jörn van Dyck, Σκηνοθεσία: Thomas Ostermeier, Σκηνικά: Jan Pappelbaum, Κοστούμια: Ulrike Gutbrod, Μουσική: Maurice de Martin, Δραματουργία: Ralph Hammerthaler, Φωτισμοί: Erich Schneider.
Διανομή: Μάργκαρετ: Jule Böwe, Μπρικ: Mark Waschke, Μέη: Bettina Hoppe.


Μπιγκ Μάμα: Kirsten Dene, Μπιγκ Ντάντι: Josef Bierbichler, Γκούπερ: Christoph Gareisen, Δόκτορας Μπω: David Ruland, Παιδιά: Annika Frommholz, Leon Kessler, Paulina Noack, Helena Siegmund-Schultze, Carlo Vollert, Constantin Fischer, Hannah Klaes, Lotte Thierbach, Darvin Werland, SarahWerland.


Info
Λυσσασμένη Γάτα
Πειραιώς 260, Χώρος Δ
30 Ιουνίου, 1 και 2 Ιουλίου, στις 21:00
Διάρκεια: 2:00′
Εισιτήρια: 30 ευρώ, 20 ευρώ (Μειωμένο), 15 ευρώ (Φοιτητικό κ.α.)
Link: www.schaubuehne.de