Στον εκθεσιακό χώρο του Χώρου Τεχνών στη Βέροια παρουσιάζεται η έκθεση Η εικόνα του/της επιστήμονα στην Ελλάδα, 1900-1980 (Εν)τοπισμένες ταυτότητες – ταυτότητες τόπων η οποία καλύπτει φωτογραφικά 80 χρόνια επιστημονικής παραγωγής…

Η έκθεση αναφέρεται στο συνεχώς μεταβαλλόμενο ρόλο των επιστημόνων, ο οποίος γίνεται ορατός μέσα από φωτογραφίες αντρών και γυναικών που δούλεψαν και δουλεύουν στο χώρο του ελληνικού πανεπιστημίου, των ερευνητικών κέντρων της χώρας και των εργαστηρίων τους.

Μέσα σ’ αυτά τα 80 χρόνια οι φυσικές επιστήμες και γενικότερα η έννοια του επιστημονικού εργαστηρίου  έχουν αλλάξει .Σε κάθε περίπτωση οι φωτογραφίες της έκθεσης αποτυπώνουν, έμμεσα ή άμεσα, το ποιός είχε και έχει πρόσβαση στην επιστήμη, καθώς και τους έμφυλους ρόλους που ενσωματώνουν γυναίκες και άνδρες επιστήμονες τον 20ό αιώνα στην Ελλάδα.

Νωρίτερα την ημέρα των εγκαινίων (8 Μαρτίου), με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, διοργανώνεται από την Κ.Ε.Π.Α. Βέροιας και την Ερευνητική Ομάδα του Α.Π.Θ. Φύλο και Επιστήμη ημερίδα με τίτλο Οι γυναίκες στην επιστήμη. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών στις 18:00-20:00, με ελεύθερη είσοδο.