Η Ισπανίδα ιέρεια Carmen Paris έρχεται την Παρασκεύή 19 Μαρτίου στην Αθήνα, για να αγγίξει και να εξαγνίσει τις ψυχές μας με tango, flamengo και σεφαραδίτικους ήχους! Το πεδίο πειραματισμού της Carmen θα μας πάει σε συνδυασμούς jota με salsa, ranchera, habanera, βραζιλιάνικη, σεφαραδίτικη και folk ισπανική μουσική, με μπαλάντες, tango και chotis!

Η Carmen París Mondaray γεννιέται στις 18 Σεπτεμβρίου του 1966 στην Tarragona, αλλά μεγαλώνει στο Utebo της Αραγονίας. Σπουδάζει τραγούδι, πιάνο, κιθάρα, βιολοντσέλο, αρμονία και σολφέζ στο ωδείο της Zaragoza, ενώ συγχρόνως φοιτεί στην Αγγλική Φιλολογία και τραγουδά στην ορχήστρα Jamaica.

Πεπεισμένη πως κάνει το σωστό, επενδύει όλες τις οικονομίες της, για να ηχογραφήσει ένα ντέμο, με τη συνεργασία εξαιρετικών μουσικών από τον χώρο της jazz και του flamenco, όπως ο πιανίστας Chano Domínguez, ο ντράμερ Guillermo McGuill και ο κοντραμπασίστας Javier Colina.

Έτσι, το 2002, η Carmen κυκλοφορεί τον δίσκο-ντεμπούτο της με παραγωγούς τον Chano Domínguez και τον Larry García. Η επιτυχία είναι μεγάλη, εισπράττει πολύ θετικές κριτικές .

Η ίδια ορίζει το στιλ της ως παγκόσμια μουσική με Αραγονέζικο χαρακτήρα ή Αραγονέζικη μουσική με παγκόσμιο χαρακτήρα. Η Carmen κερδίζει το στοίχημα και το άλμπουμ κατακτά τον τίτλο του «καλύτερου δίσκου παραδοσιακής μουσικής» στα ισπανικά μουσικά βραβεία εκείνης της χρονιάς. Τρία χρόνια μετά, έρχεται ο δεύτερος δίσκος, με τίτλο Jotera Lo Serás Tú.

Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν τα όργανα: το φλάουτο του Jorge Pardo στο Revelación, το μαντολίνο του Carles Benavent στα Cuerpo Triste, Zaragoza La Romana και Guaraní, το ακορντεόν του Joxan Goikoetxea, τα κρουστά του Luis Delgado και το μπάσο του Peter Oteo.

Στις ζωντανές εμφανίσεις της, εκτός του ότι συμμετέχει με όλο της το είναι στην ερμηνεία, χορεύει, αστειεύεται με το κοινό, εξηγεί πώς συνέλαβε κάθε κομμάτι και διηγείται περιπέτειες από τα χρόνια που διέσχιζε την Ισπανία απ’ άκρη σ’ άκρη με το φορτηγάκι.

Στις 13 Μαΐου του 2008, κυκλοφόρησε το τελευταίο προσωπικό της άλμπουμ με τίτλο InCubando. Tango, Flamengo και σεφαραδίτικα πρωταγωνιστούν σε αυτό το album που η καλλιτέχνιδα παρουσιάζεται πιο ώριμη από ποτέ. Κομμάτια όπως το Chavalica, το El Caramelo και το 25 Αnos,(καθηλωτικό ντουέτο με τον Santiego Auseron) αντιπροσωπεύουν απόλυτα τον  στόχο της τελευταίας δουλειάς της Ισπανίδας Ιέρειας. Ποιός είναι αυτός; Μα φυσικά οι ψυχές μας.