Ο Εκδοτικός Όμιλος Λιβάνη παρουσιάζει το βιβλίο των Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο και Τσακ Χόγκαν με τίτλο «Η αιώνια νύχτα»…

… που ανήκει στη σειρά «Ξένη Λογοτεχνία».

Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που ο βαμπιρικός ιός εξαπολύθηκε και ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκεται τώρα στο χείλος του αφανισμού. Υπάρχει μόνο νύχτα, αφού ο πυρηνικός χειμώνας έχει καταπιεί τον κόσμο και το ηλιόφως φιλτράρεται μέσα από τη δηλητηριώδη ατμόσφαιρα, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για τη βασιλεία των βαμπίρ.

Το μέλλον της ανθρωπότητας βρίσκεται στα χέρια μιας ετερόκλητης ομάδας μαχητών για την ελευθερία. Τώρα, στην πιο κρίσιμη στιγμή, υπάρχουν ενδείξεις για έναν προδότη ανάμεσά τους… Κι ενώ ένας μόνο θνητός κρατά στα χέρια του το κλειδί για τον αφανισμό του Αφέντη, το ερώτημα παραμένει μετέωρο: είναι άξιος να σηκώσει το βάρος της ανθρώπινης μοίρας;

Και ποιος είναι αυτός που θα προβεί στην έσχατη θυσία, προσφέροντας στους υπόλοιπους την ελπίδα σωτηρίας; Ένα συγκλονιστικό θρίλερ που εξελίσσεται με τον καταιγιστικό ρυθμό αστυνομικού μυθιστορήματος και απογειώνεται με συναρπαστική κινηματογραφική φαντασία και απρόβλεπτες ανατροπές

Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο γεννήθηκε το 1964 στο Μεξικό. Παιδί-θαύμα του κινηματογράφου, θεωρείται πρωτοπόρος στο χώρο. Μαθήτευσε στα ειδικά εφέ και στο μακιγιάζ στο πλευρό του μετρ του είδους Ντικ Σμιθ και το 1993 έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την ταινία Cronos, που απέσπασε το Βραβείο Κριτικών του Φεστιβάλ Κανών και τον εδραίωσε. Λάτρης του φανταστικού, έκανε την πρώτη του ταινία στο Χόλιγουντ το 1997 (Mimic). Ακολούθησαν οι ταινίες Στη Ράχη του Διαβόλου, Blade II και Hellboy. Το 2006 το ισπανόφωνο αριστούργημά του Ο Λαβύρινθος του Πάνα κέρδισε τρία Όσκαρ (καλλιτεχνικής διεύθυνσης, σκηνογραφίας και μακιγιάζ), ), ενώ μετά γύρισε το Hellboy ΙΙ, που σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία. Το τελευταίο διάστημα εργάζεται για την επόμενή του ταινία. Από τις εκδόσεις μας κυκλοφορούν ακόμη τα έργα του Το Ίχνος και Η Πτώση, που έγραψε επίσης μαζί με τον Τσακ Χόγκαν.

Ο Τσακ Χόγκαν εργαζόταν σε βίντεοκλαμπ της Βοστόνης όταν εκδόθηκε το πρώτο του θρίλερ με τίτλο The Standoff, το οποίο επαινέθηκε από τους κριτικούς, αναδείχτηκε μπεστ σέλερ και μεταφράστηκε σε δεκατέσσερις γλώσσες. Τα μυθιστορήματά του The Bood Artists και The Killing Moon τον καθιέρωσαν στους κύκλους των φίλων του είδους. Το βιβλίο του Prince of Thieves έλαβε το βραβείο Hammett και ο Στίβεν Κινγκ το επαίνεσε θερμά. Το 2010 γυρίστηκε ταινία με τον τίτλο The Town, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Από τις εκδόσεις μας κυκλοφορούν ακόμη τα έργα του Το Ίχνος και Η Πτώση, που έγραψε επίσης μαζί με τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο. Ο συγγραφέας ζει με την οικογένειά του στη Μασαχουσέτη.