Έπειτα από την περσινή τεραστία επιτυχία, όπου το Φεστιβάλ ήταν sold out, το γραφείο του BOTY Balkans Headoffice έχει την τιμή να διοργανώσει για εβδομη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα τον προκριματικό του κορυφαίου διαγωνισμού HipHop χορογραφίας με τίτλο Hiphop International Greece / Cyprus 2016.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται σε 40 χώρες παγκοσμίως, ενώ τα τελικά για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή πραγματοποιούνται στο μαγευτικό Las Vegas. Οι Αμερικανοί διοργανωτές είναι υπεύθυνοι και για το επιτυχημένο tv show με τίτλο America’s Best Dance Crew το οποίο διανύει την 8 πετυχημένη του season.

O διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Απριλιου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο DEREE GYM (The American College Of Greece, Γραβιάς 6, Αγια Παρασκευή, Αθήνα). Ομάδες από Ελλάδα και Κύπρο θα διαγωνιστούν παρουσιάζοντας στην κριτική επιτροπή Hiphop χορογραφίες διάρκειας 2 λεπτών.

Η κριτική επιτροπή θα ανακηρύξει τις καλύτερες ομάδες hiphop για το 2016 στις 3 ηλικιακές κατηγορίες: 7–12, 13–17, 18+. Τελος θα υπάρξει η εντυπωσιακή κατηγόρια MEGA CREW όπου οι ομάδες θα αποτελούνται από 15 μέχρι 40 άτομα!

Οι νικήτριες ομάδες θα κερδίσουν πλούσια δώρα από τους χορηγούς και οι 3 πρώτες της κάθε κατηγορίας θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους  στους τελικούς του Las Vegas!

Εκτός από το διαγωνιστικό μέρος, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν θεαματικά special shows από τους διεθνής εμβέλειας χορευτές όπου θα είναι και κριτές του διαγωνισμού.