Γεννημένη στην Νότια Αφρική, μεγαλωμένη στην Αθήνα και από το 2012 εγκατεστημένη στη Νέα Υόρκη, η Μαρία Μανουσάκη είναι μια εξαίρετη καλλιτέχνιδα με διεθνή παρουσία στο χώρο της Jazz και World Μουσικής.

Η νέα της δισκογραφική δουλειά “Hidden Trails”, “Κρυμμένα Μονοπάτια” γράφτηκε το 2018 σε Ελλάδα και Νέα Υόρκη, είναι το δεύτερο προσωπικό άλμπουμ της ενώ το πρώτο της “Sole Voyage” το 2016 κέρδισε το βραβείο καλύτερο jazz άλμπουμ Αμερικής από το “The Akademia Music Awards”.

Η έμπνευση της πηγάζει από τον σεβασμό της προς αυτούς που ενάντια σε όλα, αντιμετωπίζουν έναν σθεναρό αντίπαλο υπερασπιζόμενοι την ελευθερία, τις πεποιθήσεις και τα δικαιώματα τους. Στο Hidden Trails η Μανουσάκη αναμιγνύει εικόνες από παραδοσιακές Κρητικές μελωδίες, με εξάρσεις Νεοϋορκέζικης τζαζ και μουσικά στοιχεία της Μέσης Ανατολής.

Οι διακεκριμένοι και πολυπολιτισμικοί μουσικοί της, δίνουν το δικό τους χρώμα στις συνθέσεις της δημιουργώντας μίαν ηχητική γιορτή έντονων, δραματικών και ξεσηκωτικών ήχων από τη μια, καθώς και εκφραστικών και μελαγχολικών μελωδιών από την άλλη.

Η επιθυμία και ο σκοπός της Μαρίας Μανουσάκη είναι να μας παρουσιάσει την Κρητική μουσική με έναν ιδιαίτερο τρόπο, τονίζοντας τα χαρακτηριστικά που την καθιστούν παγκόσμια.

* Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ Η ΝΟΣΗΣΗΣ.