Οι Εκδόσεις Παπαζήση διοργανώνουν παρουσίαση του συλλογικού τόμου με τίτλο «Hans Kelsen: Η διαχρονικότητα του πνεύματος στο νομικό και κοινωνιολογικό του έργο» στη Στοά του Βιβλίου, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014, στις 19.30.

Διεύθυνση-Επιμέλεια: Καθηγητής Νικήτας Αλιπράντης, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Στρασβούργου και Θράκης

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι :

 Επαμεινώνδας Σπηλιωτόπουλος, Επίτιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Ακαδημαϊκός

 Μαριάνος Καράσης, Ομότιμος Καθηγητής Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης

 Δημοσθένης Δασκαλάκης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

Συντονιστής της εκδήλωσης ο Καθηγητής Νικήτας Αλιπράντης

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

 Tο διεθνές συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 12/04/2013 υπό την αιγίδα της Ακαδημίας Αθηνών, αφορούσε μία από τις μεγαλύτερες επιστημονικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα, τον Hans Kelsen . Οι εργασίες του συνεδρίου, εκδόθηκαν σε ένα τόμο 255σελ.  από τον εκδοτικό οίκο Παπαζήση και θα παρουσιαστούν στις 20 Ιανουαρίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.30μμ, στη Στοά του βιβλίου.

Το πολύπλευρο και διαχρονικό έργο του εμπλούτισε, εκτός από την νομική επιστήμη, την κοινωνιολογία, την κριτική των ιδεολογιών και την φιλοσοφία με ιδιαίτερη έμφαση στην αρχαιοελληνική σκέψη. Η δράση του υπέρ της δημοκρατίας και της ειρήνης και οι πρωτοποριακές μελέτες του είναι γνωστές ανά τον κόσμο, αλλά παραμένουν (με λίγες εξαιρέσεις ειδικών επιστημόνων) άγνωστες και αμετάφραστες στην Ελλάδα.

Η πραγματοποίηση του συνεδρίου και η έκδοση των εργασιών αυτού, σκοπό έχουν να πληροφορηθεί το ευρύτερο κοινό για το έργο του Hans Kelsen  και να δοθεί ερέθισμα για μεταφράσεις μελετών του, ιδίως στις νεότερες γενιές και μάλιστα στην κρίσιμη για την δημοκρατία και τον πολιτισμό σημερινή εποχή.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΟΣΗΣ:

ISBN 978-960-02-2916-5, Έκδοση Αθήνα 2013, Σχήμα 14×21, Σελίδες 256, Τιμή: €13,00 (δεν συμπερ. 6,5% ΦΠΑ)