Με αφετηρία την πρόσφατη εμπειρία απομόνωσης εξαιτίας της πανδημίας αλλά και παρατηρώντας τη δυστοπία του πολέμου, η Στέλλα Μελετοπούλου οραματίζεται μια επανεκκίνηση της ζωής και της δημιουργίας. Έννοιες που σχετίζονται με τη διασυνδεσιμότητα, τη συνέχιση, τη βιωσιμότητα, την εξέλιξη και την εσωτερική επανάσταση βρίσκονται υπό μια διαρκή επανεξέταση και ανάλυση.

Όπως αναφέρει και η ίδια: «Μιλάω για τη βαθύτερη σύνδεση της ψυχής με το σώμα και από που προέρχεται όλο αυτό. Με τα νήματα, τα σύμβολα, τις γραφές, τα τυπώματα συνδέω το παρελθόν, τις καταβολές μας δηλαδή, το παρόν και το μέλλον, εκφράζοντας έτσι μία προσωπική αλήθεια. […] Μέσα απ’την ανάγκη μου για τη δημιουργία ενός νέου κόσμου, ιδεατού, βγήκε η θεματολογία αυτής της έκθεσης. […] Η έμπνευσή μου προέρχεται κυρίως από τη φύση και από την ίδια τη ζωή και τα βιώματά της. Σίγουρα ο εγκλεισμός ήτανε κάτι το οποίο προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη να εκφραστώ και να απελευθερωθώ από όλο αυτό μέσα από την τέχνη μου.»


Info
Τοποθεσία: Γκαλερί Σκουφά, Σκουφά 4, Κολωνάκι, Αθήνα

Ώρες λειτουργίας: Ώρες Λειτουργίας: Δευτ-Τετ: 10:00-16:00, Τρ & Πεμ: 10:00-21:00, Παρ: 10:00-20:00, Σαβ: 10:30-16:00 | Από: 14/04/2022 Έως: 14/05/2022

Πληροφορίες: skoufagallery.gr


Video and photo credit: Culturenow.gr / Κυριάκος Μακαρονίδης


Διαβάστε επίσης:

Στέλλα Μελετοπούλου – Καταβολές: Έκθεση στην γκαλερί Σκουφά