Το διαχρονικό έργο του Α. Στρίντμπεργκ «Η πιο δυνατή» ανεβαίνει – για 12 μόνο παραστάσεις – σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κανέλλου στο θέατρο OLVIO, κάθε Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα στις 20:00.

Μία ηθοποιός ( Ελένη Κούστα ) κι ένα τσέλο ( Μυρτώ Γουζίου ) συνυπάρχουν επί σκηνής, δίνοντας μία άλλη διάσταση σε ένα από τα πιο διαχρονικά έργα του Στρίντμπεργκ και αποτυπώνουν με ένα ξεχωριστό τρόπο την ιδιοφυία του συγγραφέα.

ΤΟ ΕΡΓΟ:

Η κυρία Χ, ηθοποιός, παντρεμένη με τον Μπομπ, διευθυντή θεάτρου, αποφασίζει να μιλήσει στην Αμέλια, νέα ηθοποιό και ερωμένη του άντρα της. Οι δύο όψεις ενός νομίσματος. Η σύζυγος και η ερωμένη, η ερωμένη και η σύζυγος.

Η κυρία Χ, θα βρει την δύναμη να αντιμετωπίσει την Αμέλια που πίνει μόνη σε ένα άδειο café την παραμονή των Χριστουγέννων, παίρνοντας  δύναμη από τα μεγάλα της μάτια που απόψε την κοιτάζουν διαφορετικά.

Η Αμέλια διαλέγει την σιωπή απέναντι  στις λέξεις  της κυρίας Χ, και όταν οι λέξεις δεν φτάνουν, άλλοτε γίνονται τραγούδι , σε μια ζωντανή συνομιλία με το τσέλο που παίζεται επί σκηνής , και άλλοτε γίνονται κραυγή.

 Η Αμέλια μεταμορφώνεται σε ένα καθρέφτη μέσα από τον οποίο η κυρία Χ προσπαθεί να κατανοήσει και να ερμηνεύσει την ζωή της. Ποια είναι η πιο δυνατή;

O Στρίντμπεργκ μας δίνει ένα υπέροχο έργο με έναν αμφιλεγόμενο τίτλο. Αν υπάρχει νικητής, η νίκη είναι πύρρειος!

Συντελεστές

Μετάφραση: Δημήτρης Κανέλλος – Ελένη Κούστα

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κανέλλος

Επιμέλεια σκηνικών- κοστουμιών: Ελένη Μανωλοπούλου

Μουσική σύνθεση τραγουδιών: Δήμητρα Γαλάνη – Κώστας Χατζόπουλος                                      

Πρωτότυπη μουσική επένδυση: Κώστας Χατζόπουλος

Στίχοι τραγουδιών: Θράσος Καμινάκης

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Επιμέλεια κίνησης: Ειρήνη Αλεξίου

Φωτογραφίες: VDouros

Βοηθός Σκηνογράφος – Ενδυματολόγος: Νόρα Δεληδήμου

Γραφιστική επιμέλεια: Γεωργία Αλεβιζάκη

Βοηθός σκηνοθέτη: Εύα Παπαδάκη

 

Διανομή

Κυρία Χ: Ελένη Κούστα

Τσέλο(επί σκηνής): Μυρτώ Γουζίου