Η μουσικοθεατρική διαδραστική παράσταση για παιδιά (4 -12 ετών), Η Νεράιδα Πραλίνα και το Μαγικό Φουντούκι (βασισμένη στο ομώνυμο  βιβλίο της Κλειώς Φανουράκη), επιστρέφει από τις 15 Δεκεμβρίου 2013 στο Μικρό Παλλάς.

Η Νεράιδα Πραλίνα, όταν πέταξε για πρώτη φορά πάνω από τη Χώρα της Σοκολάτας, μαγεύτηκε από τα σοκολατένια ποτάμια και τα βουνά και αποφάσισε να “μεταναστεύσει” εκεί. Με μια θυσία ωστόσο: στην είσοδο της Χώρας παρέδωσε όλα τα μαγικά της φτερά και για αντάλλαγμα, της έδωσαν φύλακα και οδηγό για τη νέα ζωή της, το Μαγικό Φουντούκι.

Η φιλία έγινε ζωτικό και αναπόσπαστο μέρος της ζωής τους. Σε μια μεγάλη γιορτή όμως, η Πραλίνα έχασε τον αγαπημένο της φίλο… Η απώλεια αυτή, την έχει στενοχωρήσει πολύ. Ωστόσο, η ίδια η απουσία του φίλου της, την κινητοποιεί  για να τον βρει. Το ατομικό της ταξίδι  ξεκινάει  από τη στιγμή που αποφασίζει να ενεργοποιήσει τις εσωτερικές της δυνάμεις… Η αγάπη και η επικοινωνία με το περιβάλλον παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.  Ορατοί, αόρατοι φίλοι και συμπαραστάτες, πολλή μουσική, τραγούδια και μαγευτικές εικόνες συνθέτουν το πιο γλυκό σκηνικό!

Σε μια εποχή «κρίσης» και ανάγκης για εσωτερική αναζήτηση, η ιστορία μας αφήνει να επιλέξουμε εάν την «απώλεια», σε όποιο επίπεδο κι αν τη βιώνουμε, θέλουμε να την μεταμορφώσουμε σε κάτι… Μια περιπέτεια που αντίπαλοι – ίσως – εμφανίζονται οι ίδιες μας οι επιθυμίες; Μια ιστορία,  που ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους στον φανταστικό κόσμο της Σοκολάτας, κρατώντας πάντα ενεργοποιημένη την κριτική σκέψη και τη βιωματική μάθηση, υπενθυμίζοντας  τις πραγματικές αξίες στη ζωή, όπως τη φιλία, την αγάπη, το σεβασμό, την αλληλεγγύη, την προσπάθεια, την  αισιοδοξία… το γέλιο!
Λίγα λόγια για την ομάδα…

Η ομάδα της Κλειώς Φανουράκη Amusic FREEater είναι μια ομάδα καλλιτεχνών, θεατρολόγων και εκπαιδευτικών που σχεδιάζει μουσικοθεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ κι εκπαιδευτικά προγράμματα  με ιδιαίτερη δράση στις ομάδες των παιδιών και των εφήβων. Με την Νεράιδα Πραλίνα και το Μαγικό Φουντούκι στόχο έχει τη δημιουργική και διαδραστική συμμετοχή των παιδιών στην παράσταση και την βιωματική διαδρομή τους στη χώρα της σοκολάτας.

Συντελεστές                                                                                                                                 
Θεατρική διασκευή-Σκηνοθεσία: Kλειώ Φανουράκη
Μουσική: Νίκος Βογιατζάκης    
Ενορχήστρωση: Nίκος Βογιατζάκης, Γιώργος Καλούδης, Δημήτρης Τσάκας                                                                                      
Φωτισμοί: Μαρία Βενετάκη
Σκηνογραφία & ενδυματολογική επιμέλεια: Μαρία Κονομή
Συνεργάτες εικαστικής & ενδυματολογικής ομάδας: Xάρις Βουλγαράκη, Ρένα Φουντουλάκη
Μοντάζ-Αnimation: Βέρα Καραγιώργου
Φωτογραφία στα βίντεο της παράστασης: Φάνης Καραγιώργος
Γραφικά: Αμαλία Ζαχαριάδου
Κατασκευή κούκλας: Κλειώ Κιούλπαλη
Σχεδιασμός διαδραστικού εκπαιδευτικού προγράμματος: Κλειώ Φανουράκη
Υπέυθυνη Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων: Γεωργία Ροδίτη
Παραγωγή: Αmusic FREEater –  http://www.amusicfreeater.com

Παίζουν :  Νίκος Παρασκευόπουλος, Γαβριήλ Χιλλ, Ελιάννα Περηφάνου,Γιώργος Λυμπέρης, Κλειώ Φανουράκη, Θάλεια Παπαδοπούλου, η Κυρία Τρουφάκη, ο Αόρατος Μουσικός και πολλοί σοκολατένιοι ήρωες από το νησί της Σοκολάτας πορτοκάλι.

Συμμετείχαν δημιουργικά  στα τραγούδια οι μουσικοί: Γιώργος Καλούδης (τσέλο), Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο), Αντώνης Ανδρέου (τρομπόνι), Ηλίας Ζούτσος (βιολί), Gustav Penka (ντραμς), Νίκος Βογιατζάκης (κιθάρα)