Εκεί που είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε στις περιορισμένες δυνατότητες της ελληνικής ροκ σκηνής, ήρθε η Μόνικα για να μας γεμίσει ελπίδες και πάλι! Το πρόσωπο που συζητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλο μέσα στο 2008  ετοιμάζεται για ακόμα μια sold out εμφάνιση στη Σύρο!

Η Μόνικα λοιπόν περιοδεύει και έτσι θα έχουν την ευκαιρία όλο και πιο πολλοί να γνωρίσουν την καταπληκτική μουσική της αλλά και την ιδιαίτερη χριά της φωνής της.

Η Monika κατάφερε  με τον πρώτο της δίσκο να  δημιουργήσει την κατηγορία “αγγλόφωνη θηλυκή τραγουδοποιός – τραγουδίστρια” στην Ελλάδα. Με προπομπό το single Over The Hill, η Μonika συστήθηκε δισκογραφικά στο Ελληνικό κοινό το Μάϊο του 2008 με πρώτο album το Avatar που κυκλοφόρησε στην Archangel Music. Οι προσδοκίες για τη δουλειά της δημιουργήθηκαν πριν από περίπου 3 χρόνια, όταν ερμήνευσε τα τραγούδια της στη Γιορτή Της Μουσικής. Από τότε ακολούθησαν συναυλίες με τους Calexico, οι οποίοι συνεργάστηκαν και στο δίσκο της, συναυλίες με τους Antony & the Johnsons και συμμετοχές σε διάφορα festival όπως το Synch Festival του Ιουνίου.

Με ένα φάσμα επιρροών που ξεκινά από Beatles, Χατζιδάκι, ορχηστική pop των 60’s και φτάνει μέχρι την κιθαριστική pop των 90’s, η Μόνικα ακουμπάει στην folk, σε μια γενναία, αγνή pop αλλά και στο indie rock ύφος με το οποίο μεγάλωσε.

Στην πρώτη της περιοδεία εμφανίζεται με την εξαμελή της μπάντα (τύμπανα, μπάσο, κιθάρα, τσέλο, βιολί, τρομπέτα), με όλα φυσικά τα τραγούδια του Avatar αλλά και διασκευές που θα ξαφνιάσουν.