Το θέατρο Ζίνα ,παρουσιάζει, το έργο του Ρομπέρτο Ατάϋντε «Δεσποινίς Μαργαρίτα», με την Μάρω Κοντού, σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου.

Ένα έργο εμβληματικό της παγκόσμιας δραματουργίας,το οποίο ο συγγραφέας εμπνεύστηκε και έγραψε κάτω από τη βαριά σκιά του δικτατορικού καθεστώτος της Βραζιλίας.

Το θεατρικό μας κείμενο « Δεσποινίς Μαργαρίτα» είναι μία θεατρική αλληγορία….πάνω στην δύναμη της εξουσίας ,ένας επίκαιρος μονόλογος.

Ο συγγραφέας του, Ρομπέρτο Ατάϋντε, πού έχει πολύ λογοκριθεί στην πατρίδα του τη Βραζιλία, ισχυρίζεται πώς η «Δεσποινίς Μαργαρίτα» είναι στην ουσία, ένα συνονθύλευμα αυταρχικών προσωπικοτήτων. Θα μπορούσε να εκπροσωπεί τον Χίτλερ ή τον Νίξον…και τόσους άλλους…πού δυστυχώς τέτοιες προσωπικότητες υπάρχουν.. είναι κυριολεκτικά η ενσάρκωση της αυταρχικότητας, πού όμως σιγά-σιγά ξεχειλώνει, διαλύεται ξεφεύγει από την πραγματικότητα τρελαίνεται.

Οι μαθητές πάντα κρίνουν τους δασκάλους τους. Είναι μία διαδικασία αυτόματη. Λίγη ώρα να έχεις περάσει με κάποιον πού σε διδάσκει και έχεις ήδη μία γνώμη για αυτόν. Λοιπόν εσείς αγαπητοί μου θεατές , πού σε λίγο θα γίνετε μαθητές της, θα αποκτήσετε μόνοι σας την δική σας γνώμη και άποψη για την δασκάλα μας την Δεσποινίδα Μαργαρίτα.

Καλό μάθημα !

Συντελεστές

Ελεύθερη Απόδοση: Κωνσταντίνος Κυριακού

Σκηνοθεσία: Γιάννης Διαμαντόπουλος

Ερμηνεύει: Mάρω Κοντού

Συμμετέχει: Κωνσταντίνος Κυριακού

Σκηνικά-Κοστούμια : Κώστας Σπυριούνης

Μουσική: Βερόνικα Σεμερτζίδου

Φωτισμόί: Ηλίας Βακάκης