Σκοπός αυτού του νέου και δυναμικού θεσμού είναι να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό την πολυμορφία, τον πλούτο και τις τάσεις του σύγχρονου καλλιτεχνικού κοσμήματος που παράγεται στην Ελλάδα και το εξωτερικό σήμερα.

Συντονισμένη με τη διεθνή σκηνή η διοργάνωση αποτελεί την ελληνική παρουσία στον παγκόσμιο χάρτη αντίστοιχων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με αυξανόμενο ενδιαφέρον. Το AJW 2017 με εκθέσεις, δράσεις και διαλέξεις καλύπτει 4 ημέρες αφιερωμένες στους σύγχρονους δημιουργούς κοσμημάτων, την τέχνη τους και τις πρωτότυπες δουλειές τους.

Η κεντρική έκθεση

Η κεντρική έκθεση με τίτλο «Τέχνη + Κόσμημα: Τεμνόμενοι Χώροι» φιλοξενείται φέτος από το Μουσείο Μπενάκη, και έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή 48 επιλεγμένων καλλιτεχνών σύγχρονου κοσμήματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης αυτή τη χρονιά τιμά τη διοργάνωση ο σημαντικός Γερμανός εικαστικός Peter Bauhuis ως guest artist και εκθέτει έργα του στην κεντρική έκθεση.

Εκτός αυτού η διοργάνωση περιλαμβάνει 5 ομαδικές εκθέσεις σε διάφορους χώρους της πόλης, διαλέξεις και σεμινάρια, ενώ το AJW 2017 θα ολοκληρωθεί με τα βραβεία της κριτικής επιτροπής, που αποτελείται από καλλιτέχνες διεθνούς κύρους.

Το Athens Jewelry Week διοργανώνεται από δημιουργούς του καλλιτεχνικού κοσμήματος, την ομάδα Αnticlastics, και αποσκοπεί εκτός των άλλων να συστήσει την τέχνη του μοντέρνας κοσμηματοποιίας στο ευρύ κοινό. Οπως έλεγε ο ποιητής W. B. Yeats, «ο κόσμος είναι γεμάτος από μαγικά πράγματα που περιμένουν υπομονετικά τις αισθήσεις μας να οξυνθούν».


Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της Athens Jewelry Week 2017: athensjewelryweek.com/