Η Feelgood παρουσιάζει στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014 την ταινία «Η Κακή Μέρα από το Πρωί Φαίνεται» με τον Steve Carell και την Jennifer Garner, σε σκηνοθεσία του Miguel Arteta.

Βασισμένη στο βραβευμένο, εικονογραφημένο, παιδικό βιβλίο της Judith Viorst, «Η Κακή Μέρα από το Πρωί Φαίνεται» είναι μια απολαυστική οικογενειακή κωμωδία με πολλή δράση και άφθονο γέλιο. Πρωταγωνιστεί ο εξαιρετικός κωμικός ηθοποιός Steve Carell (Crazy, Stupid, Love) μαζί με τη γοητευτική Jennifer Garner (Dallas Buyers Club), ενώ τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο έμπειρος σε κωμωδίες καταστάσεων Miguel Arteta (The Good Girl).

Σύνοψη:

Ο 11χρονος Alexander περνάει πραγματικά τη χειρότερη μέρα της μέχρι τώρα ζωής του. Για αρχή, μία τσίχλα έχει κολλήσει στα μαλλιά του και η μία συμφορά ακολουθεί την άλλη. Η οικογένεια του δεν δείχνει να του συμπαραστέκεται, μέχρι που η κακοτυχία θα μεταδοθεί σε όλα τα μέλη. Τα αδέλφια και οι γονείς του ζουν και αυτοί με τη σειρά τους μια φοβερή, απαίσια, καθόλου καλή, για την ακρίβεια πολύ κακή μέρα. Αυτά για όσους πιστεύουν ότι το η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται είναι απλώς μια παροιμία…

Μια φορά και έναν καιρό όλα πήγαν στραβά για όλους

 

Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο της Judith Viorst, η οποία εμπνεύστηκε από τους τρεις γιους της, Alexander, Anthony και Nicholas. Το βιβλίο εκδόθηκε με τον τίτλο  “Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day” το  1972 και έχει πουλήσει πάνω από 2 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ έχει βραβευτεί επανειλημμένως. 

 Η Jennifer Garner, που υποδύεται τη μητέρα του Alexander μας λέει για το βιβλίο: «Μου αρέσει να το διαβάζω στα παιδιά μου, γιατί τους μαθαίνει ότι είναι εντάξει να έχουν μία απαίσια, τρομερή μέρα».


«Το βιβλίο αρέσει σε όλους γιατί το παιδί φαίνεται να έχει ένα μαύρο συννεφάκι πάνω από το κεφάλι του», σχολιάζει η σεναριογράφος  Rob Lieber. «Αισθάνεται ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα σωστά, ότι όλα πάνε λάθος. Όλοι μας έχουμε αισθανθεί έτσι κάποιες μέρες, οπότε ταυτίστηκα με τον Alexander. Είχε μια κακή μέρα και η οικογένεια του δεν καταλάβαινε τι περνούσε. Αυτή ήταν η σπίθα που άναψε όλη την ιστορία της ταινίας».

 

Οι δημιουργοί της ταινίας διατήρησαν το στίγμα του βιβλίου και αποφάσισαν να επεκτείνουν την κακοτυχία σε όλα τα μέλη της οικογένειας.

«Εμπνεύστηκα από τις ταινίες του John Hughes  για όλη την οικογένεια» λέει ο σκηνοθέτης  director Miguel Arteta. «Μια οικογένεια περνάει μία κακή μέρα, όλα πάνε στραβά, όμως έρχονται κοντά και καλύπτει ο ένας τον άλλο. Φυσικά, η μέρα είναι ακραία. Αλλά η ιδέα ότι τα μέλη της οικογένειας υποστηρίζουν το ένα το άλλο είναι ωραία, ειδικά αν δεν το κάνουν από συμφέρον. Η δύναμη της οικογένειας φαίνεται εκεί που δεν το περιμένεις»

 

Ο Steve Carell, που υποδύεται τον πατέρα είναι εξοικειωμένος με την πλοκή της ταινίας. «Ως πατέρας μπορώ να ταυτιστώ με την ταινία. Τα πράγματα δεν πηγαίνουν πάντα με τον τρόπο που νομίζουμε. Υπάρχουν βέβαια και εναλλακτικές. Τα πράγματα πάνε στραβά και στη ζωή και αυτό είναι το δυνατό σημείο της ταινίας. Όλοι έχουμε παρόμοια εμπειρία. Το θέμα είναι να παλεύεις και να είσαι αξιοπρεπής και να αισθάνεσαι ότι ανήκεις σε μία οικογένεια, αυτό είναι το είδος της αγάπης που διαποτίζει τους χαρακτήρες της ταινίας».

 

Ο σκηνοθέτης χειρίζεται τις καταστροφές της ταινίας με  τον δικό του μοναδικό τρόπο, συνδυάζοντας το χιούμορ με το συναίσθημα. «Τη δεύτερη μέρα επικρατεί ένα απολαυστικό χάος καθώς όλοι στην οικογένεια περνάνε χάλια. Κάθε οικογένεια μπορεί να σχετιστεί με αυτό το αίσθημα». Για να επιτευχθεί αυτό, χρειάστηκε να βρεθεί η κατάλληλη οικογένεια. «Φτιάξαμε την πιο αξιαγάπητη οικογένεια στον κόσμο» σχολιάζει ο σκηνοθέτης Miguel Arteta. «Το κοινό πρέπει να το διασκεδάσει και να αισθανθεί τη θαλπωρή της συγκεκριμένης οικογένειας» καταλήγει ο σκηνοθέτης.