Με τον τίτλο Elizabeth κάνει πρεμιέρα στο Μέγαρο η νέα χορογραφική δουλειά της Ιωάννας Πορτόλου και της ομάδας χορού Griffón.

Σε ένα αχανές τοπίο παύσης, διαχρονικές φιγούρες, σκιές και αρχέτυπα διαγράφουν μια αέναη πορεία· αποκτούν μορφή και μεταμορφώνονται ατέρμονα στον χώρο και τον χρόνο. Μέσα από την αιώνια ομίχλη ενός πίνακα, το μεγαλείο συνυπάρχει με τη φθαρτότητα, το θείο με το ανθρώπινο, το ζοφερό με την αγνότητα.

Η χορογράφος Ιωάννα Πορτόλου μιλά στην κάμερα του CultureNow και αναφέρει: “Η Ελίζαμπεθ Α’ της Αγγλίας είναι μια προσωπικότητα που γυρίζει στο μυαλό μου αρκετά χρόνια και αυτό γιατί κατά τη γνώμη μου αποτελεί σύμβολο του πώς κάποιος είναι εγκλωβισμένος μέσα στην εικόνα του. Ξεκίνησα λοιπόν με δεδομένο, τον τρόπο που γινόμαστε ένα με την «εικόνα» και τελικά δε μπορούμε να απελευθερωθούμε από αυτήν, ενώ επί της ουσίας δεν ξέρουμε ποιοι είμαστε στην πραγματικότητα”, ενώ συμπληρώνει: “Όταν ξεκινήσαμε να αυτοσχεδιάζουμε το πρώτο που ζήτησα από τους χορευτές είναι να μπουν σε μια κατάσταση που δεν είναι οικεία για αυτούς και να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παρόν.”

Από την πλευρά του ο Αντώνης Παλάσκας εξηγεί: “Όσον αφορά στη μουσική, η αλήθεια είναι πως δεν ξέραμε πού θα μας βγάλει το εγχείρημα, καθώς δεν θέλαμε να πλεύσουμε σε γνώριμα νερά. Δουλέψαμε σκληρά και το αποτέλεσμα είναι εκτός των ορίων που κινούμαι συνήθως εγώ. Όμως, πλέον είμαι σίγουρος ότι η μουσική που έχει δημιουργηθεί είναι αρκετά κατάλληλη για τη συγκεκριμένη δουλειά.”


Συντελεστές

Χορογραφία: Ιωάννα Πορτόλου
Βοηθός χορογράφου: Ράνια Καπετανάκη
Μουσική σύνθεση: Αντώνης Παλάσκας
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Ερμηνεύουν: Ιωάννα Αποστόλου, Σεσίλ Μικρούτσικου, Γιάννης Νικολαΐδης, Ηλίας Χατζηγεωργίου     

Συμπαραγωγή: Ομάδα χορού Griffón–ΜΜΑ


Info

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

Ημερομηνίες: 4, 5, 6 Απριλίου 2019 στις 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 7 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ), 10 €, 15 €

Πληροφορίες: www.megaron.gr | 210 7282 333


Photo & Video Credit: Culturenow.gr / Κυριάκος Μακαρονίδης


Διαβάστε επίσης:

Elizabeth: Η νέα χορογραφία της Ιωάννας Πορτόλου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών