Η νέα χορογραφική δουλειά της Ιωάννας Πορτόλου και της ομάδας χορού Griffón, εμπνευσμένη από ένα πρόσωπο-σύμβολο της παγκόσμιας ιστορίας, φέρνει την ELIZABETH στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας για τρεις μοναδικές παραστάσεις.

Σε ένα αχανές τοπίο παύσης, διαχρονικές φιγούρες, σκιές και αρχέτυπα διαγράφουν μια αέναη πορεία· αποκτούν μορφή και μεταμορφώνονται ατέρμονα στον χώρο και τον χρόνο. Μέσα από την αιώνια ομίχλη ενός πίνακα, το μεγαλείο συνυπάρχει με τη φθαρτότητα, το θείο με το ανθρώπινο, το ζοφερό με την αγνότητα.

Με τρόπο ανατρεπτικό και παιγνιώδη, επιμένοντας στην ανατομία του ανθρώπινου ψυχισμού, η χορογράφος μελετάει τους μηχανισμούς δημιουργίας νοήματος για τον κόσμο γύρω μας, και εμπνέεται από ένα πρόσωπο-σύμβολο της παγκόσμιας Ιστορίας, τη βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας. «Είμαστε ποτέ ελεύθεροι νοήματος; Ή εκπέμπουμε συνεχώς από τη στιγμή που ερχόμαστε σ’ αυτό τον κόσμο;»

Η παράσταση η οποία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού (2018-19), παρουσιάζεται στον απόηχο μιας ερευνητικής διαδικασίας, κατά την οποία ενθαρρύνεται από τη δημιουργό και την ομάδα η διεπιστημονική και διατομεακή μελέτη.

Συντελεστές

Χορογραφία: Ιωάννα Πορτόλου
Βοηθός χορογράφου: Ράνια Καπετανάκη
Μουσική σύνθεση: Αντώνης Παλάσκας
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Ερμηνεύουν: Ιωάννα Αποστόλου, Σεσίλ Μικρούτσικου, Γιάννης Νικολαΐδης, Ηλίας Χατζηγεωργίου     

Συμπαραγωγή: Ομάδα χορού Griffón–ΜΜΑ