Το νέο docuseries κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 5/2 στις 21.00, στο Cosmote History HD, με το πρώτο επεισόδιο να μεταδίδεται ταυτόχρονα, ελεύθερα για το κοινό, από το επίσημο YouTube κανάλι της Cosmote TV.

Η σειρά, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιώργου Γκικαπέππα, αποτελείται από δεκαπέντε αυτοτελή επεισόδια, αφιερωμένα στη γενιά-ορόσημο της νεοελληνικής λογοτεχνίας που αποτέλεσε αγωγό αφήγησης των σημαντικών ιστορικών γεγονότων της Ελλάδας του 20ού αιώνα. Μέσα από το νέο docudrama της COSMOTE TV θα γνωρίσουμε, μεταξύ άλλων, τους Μ. Καραγάτση, Κοσμά Πολίτη, Ηλία Βενέζη, Γιώργο Σεφέρη, Γιώργο Θεοτοκά, Ανδρέα Εμπειρίκο, Παντελή Πρεβελάκη, Γιάννη Ρίτσο, Νίκο Εγγονόπουλο, Άγγελο Τερζάκη, Στράτη Μυριβήλη, και άλλους σημαντικούς πεζογράφους και ποιητές, που διαμόρφωσαν με το έργο τους μια νέα μοντέρνα ταυτότητα για τον νεοελληνικό πολιτισμό.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε κορυφαίους Έλληνες ηθοποιούς, όπως τον Νίκο Ψαρρά στον ρόλο του Κοσμά Πολίτη, τον Όμηρο Πουλάκη στον ρόλο του Άγγελου Τερζάκη, τον Πέρη Μιχαηλίδη στον ρόλο του Νίκου Εγγονόπουλου, τον Γιάννη Νταλιάνη στον ρόλο του Παντελή Πρεβελάκη, τον Στέλιο Ξανθουδάκη στον ρόλο του Στράτη Μυριβήλη, τον Κωστή Καλλιβρετάκη στον ρόλο του Ηλία Βενέζη, τον Αντίνοο Αλμπάνη στον ρόλο του Γιώργου Σαραντάρη, τον Κωνσταντίνο Παπαθεοδώρου στον ρόλο του Γιώργου Θεοτοκά, τον Σπύρο Σταμούλη στον ρόλο του Δημήτρη Αντωνίου, τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη στον ρόλο του Ανδρέα Εμπειρίκου κ.ά. Στο καστ συμμετέχουν, επίσης, οι ηθοποιοί Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Σοφία Σεϊρλή, Βίκυ Παπαδοπούλου, Λουκία Μιχαλοπούλου, Γιώργος Καραμίχος, Βίκυ Βολιώτη, Νεφέλη Κουρή, Βασιλική Τρουφάκου, Νίκος Γεωργάκης, Θάνος Τοκάκης, Άλκηστις Πουλοπούλου, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Μενέλαος Χαζαράκης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Σύρμω Κεκέ, Βαγγέλης Στρατηγάκος κ.ά.

Πρεμιέρα με τον Στράτη Μυριβήλη

«Η Γενιά του ‘30» ξεκινά με ένα επεισόδιο αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του Στράτη Μυριβήλη (Σάββατο 5/2, 21.00, COSMOTE HISTORY & επίσημο YouTube κανάλι COSMOTE TV). Το επεισόδιο αφηγείται την ιστορία του κορυφαίου συγγραφέα από τη Λέσβο, ο οποίος μέσα σε επτά χρόνια συμμετείχε σε τρεις πολέμους (Βαλκανικούς Πολέμους, Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μικρασιατική εκστρατεία) και κατέγραψε με αυθεντική και ειλικρινή γλώσσα εμπειρίες που άλλαξαν τη μορφή του αντιπολεμικού μυθιστορήματος, γράφοντας για τα τραύματα όχι μόνο των πολεμιστών, αλλά και των ανθρώπων που έμειναν πίσω.

Συντελεστές

Παραγωγή: Cosmote TV
Παραγωγή Cosmote TV: Νατάσα Βερώνη, Μόιρα Βαρδάκη
Ιδέα-Σχεδιασμός-Σενάριο-Σκηνοθεσία-Αφήγηση: Γιώργος Γκικαπέππας
Executive Producer: Βίκυ Νικολάου
Συνεργάτης Σκηνοθέτης: Αλέξανδρος Χαντζής
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Παντελής Μαντζανάς
Μοντάζ: Γιώργος Αργυρόπουλος
Σκηνογράφος-Ενδυματολόγος: Λαμπρινή Καρδαρά
Make up – Hair Stylist: Ντέμη Σταματοπούλου
Ηχολήπτης: Κώστας Δρακόπουλος
Φιλολογική Επιμέλεια: Γιάννης Μπασκόζος