Η Φωτεινή Βελεσιώτου έχοντας στις αποσκευές της μια πετυχημένη χειμερινή σεζόν με πολλές με πολλές sold out εμφανίσεις στην Αθήνα, στην επαρχία, συνεχίζει τα μουσικά ταξίδια της ανά την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι συναντώντας φίλους και συνταξιδιώτες των μουσικών της επιλογών, και θα βρίσκεται στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016. Σεμνή αλλά ουσιαστικά παρούσα, ανιχνεύει με τον δικό της τρόπο και μελετά αθόρυβα κάθε μουσικό ρεύμα, σύγχρονο ή κλασσικό, δίνοντας τον δικό της τόνο σε κάθε ερμηνεία της.

Σε κάθε συναυλία της θα μας τραγουδήσει όλα αυτά που χρόνια τώρα την έχουν μαγέψει, σε ένα αληθινό ταξίδι στους δρόμους των τραγουδιών που όλοι αγαπάμε, έξω από τα δεσμευτικά όρια ενός κλασικού μουσικού προγράμματος. Η προσωπική της δισκογραφία  συνδυάζεται με γνωστά τραγούδια μεγάλων συνθετών από  που έχουν σημαδέψει το ελληνικό τραγούδι στο σύνολό του.

Μαζί της ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής Σωτήρης Μπαλλάς που με τις ερμηνείες του καταφέρνει να πείσει ότι τα επόμενα χρόνια μπορούμε να περιμένουμε πολλά πράγματα από τον ίδιο στον χώρο του καλού ελληνικού τραγουδιού.

Φιλική συμμετοχή: Ευγένιος Δερμιτάσογλου, Γιάννης Μήτσης

Μαζί τους επί σκηνής οι εξαιρετικοί μουσικοί:

Νίκος Παπαναστασίου: Διεύθυνση ορχήστρας, Πιάνο, ακορντεόν, 

Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος: κιθάρα,

Γιώργος Καραµφίλλης: µπουζούκι, 

∆ιονύσης Μακρής: κοντραµπάσο, 

Θωµάς Κωστούλας: τύµπανα, 

Γιάννης Οικονοµίδης: τροµπέτα, φλικόρνο.

Επίσης τιμητική συμμετοχή από το Σύνολο Τρίχορδων Μπουζουκιών του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Παίζουν οι φοιτητές: Θέμης Παπαμηνάς, Άγγελος Τσιαλμίδης και Χρήστος Τυρπάνης. Υπεύθυνοι διδάσκοντες: Λευτέρης Τσικουρίδης & Γιώργος Καραμφίλλης