Η Eξουσία του Σκύλου σηματοδοτεί την επιστροφή μιας από τις πιο δυνατές και ξεχωριστές φωνές της λογοτεχνίας. Κεντρικοί ήρωες δυο αδέλφια – και μια γυναίκα και ένα αγόρι, μάνα και γιος, που η άφιξή τους στο ράντσο των δυο αδελφών κλονίζει μια ήδη εύθραυστη γαλήνη. Από την πρώτη εντυπωσιακή παράγραφο έως την τελευταία λέξη, η φωνή του Τόμας Σάβατζ –και το έντονο πάθος και η σκληρότητα των χαρακτήρων του– αιχμαλωτίζει τον αναγνώστη του.

Το βιβλίο «Η εξουσία του σκύλου» (The Power of the Dog) έγινε ταινία σε σκηνοθεσία της Τζέιν Κάμπιον, η οποία κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας, και έγινε η 3η γυναίκα που κέρδισε αυτό το βραβείο.

Τόμας Σάβατζ

O Τόμας Σάβατζ γεννήθηκε το 1915 στο Σολτ Λέικ Σίτι. Η λογοτεχνική καριέρα του απλώνεται σε πέντε δεκαετίες και δεκατρία μυθιστορήματα, με πιο διακεκριμένο το «Η Εξουσία του Σκύλου» (1967), που ονομάστηκε «το καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς» από την εφημερίδα “Σαν Φρανσίσκο Κρόνικλ”. Το πιο πρόσφατο μυθιστόρημά του, “The Corner of Rife and Pacific”, προτάθηκε για το PEN/Faulkner Award, κέρδισε το Pacific North-west Booksellers Association Award, και επιλέγει από το Publishers Weekly ως ένα από τα δεκαπέντε καλύτερα μυθιστορήματα του 1988.

Διαβάστε επίσης:

Η Εξουσία του Σκύλου: Ένα άγριο γουέστερν σε σκηνοθεσία Τζέιν Κάμπιον
Η Εξουσία του Σκύλου: Το Όσκαρ σκηνοθεσίας πάει στην Τζέιν Κάμπιον