Η πρωτοπόρος στη συγκεκριμένη κατηγορία ήταν η Κάθριν Μπίγκελοου, που είχε βραβευτεί για το πολεμικό δράμα «The Hurt Locker» το 2010.

Η Τζέιν Κάμπιον είχε ήδη λάβει το 1994 Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου για τα «Μαθήματα Πιάνου».

«Θα ήθελα να στείλω την τεράστια αγάπη μου στους υπόλοιπους σκηνοθέτες της κατηγορίας. Είστε όλοι τόσο εξωφρενικά ταλαντούχοι, που εδώ πάνω θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε άλλος. Αγαπώ πολύ τη σκηνοθεσία, γιατί μου επιτρέπει να σκάβω βαθιά στις ιστορίες των ανθρώπων. Αυτή η δουλειά, που απαιτεί να αναδεικνύεις έναν ολόκληρο κόσμο, μπορεί να σε πνίξει. Είναι όμως γλυκιά διαδικασία, γιατί δεν είσαι μόνος σου. Στην ‘Εξουσία του Σκύλου’ δούλεψα με ηθοποιούς που πλέον τους αποκαλώ φίλους… Σ’ ευχαριστώ Ακαδημία. Αυτή είναι η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου» ανέφερε μεταξύ άλλων στον ευχαριστήριο λόγο της.

«Η εξουσία του σκύλου» είναι ένα άγριο γουέστερν, με πρωταγωνιστές το εκρηκτικό δίδυμο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς (“Το Παιχνίδι της Μνήμης”) και Κίρστεν Ντανστ (“Spiderman”, “Μαρία Αντουανέτα”), όπου η ήδη εύθραυστη γαλήνη θα έρθει αντιμέτωπη με ένα έντονο και επικίνδυνο πάθος.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Η Εξουσία του Σκύλου: Ένα άγριο γουέστερν σε σκηνοθεσία Τζέιν Κάμπιον