Ο Περικλής Μουστάκης σκηνοθετεί το βιωματικό αφήγημα του Σταύρου Ζουμπουλάκη «Η αδερφή μου». Ερμηνεύουν η Δώρα Στυλιανέση και ο Άλκης Ζούπας.

Μέσα από την επιληψία της αδερφής του, που σφράγισε τη ζωή της και, με έναν άλλο τρόπο, και τη δική του, ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, θέλησε να μας μιλήσει για την αρρώστια, τον πόνο, τη χαρά, την πίστη και πάνω από όλα για την καλοσύνη και την αγάπη. Ένα κείμενο τελικά παρηγορητικό.

Ο συγγραφέας, μάς χαρίζει ένα άκρως εξομολογητικό και βαθιά προσωπικό αφήγημα, το οποίο μέσα από συνομιλίες με την Βέιλ, τον Λεβινάς και τον Καμύ, φτάνει σε μας ως ένα μείζον θεολογικό σχόλιο, μια υπαρξιακή και ταυτόχρονα οικουμενική διερώτηση πάνω στο ζήτημα της αγάπης, της πίστης, αλλά και της αρρώστιας.

Το βιβλίο “Η αδερφή μου” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πόλις.

Η Δώρα Στυλιανέση, που πρωταγωνιστεί στη παράσταση, μας λέει σχετικά: «Το σκεπτικό της παράστασης βασίζεται στο ότι η νεκρή Γιούλα Ζουμπουλάκη βλέπει τον αδερφό της από τον άλλο κόσμο να γράφει το συγκεκριμένο βιβλίο και διαβάζει με χαρά το βιβλίο που γράφει ο αδερφός της, που βρίσκεται στη ζωή. […] Ο ηθοποιός στη συγκεκριμένη παράσταση πρέπει να προσπαθήσει, και να καταφέρει τελικά, να μην παίξει, αλλά να έχει μία απόσταση, να είναι έξω από τον ρόλο, σαν να τον παρατηρεί, και να τον δίνει στον θεατή, με κάποιο τρόπο. […] Να φτάσει, μέσω της τεχνικής, η ερμηνεία να συγκινήσει τον θεατή, όχι με τον απλοϊκό τρόπο του παιξίματος αλλά να κάνει, λοιπόν, τον θεατή να ταξιδέψει.»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία-σύλληψη: Περικλής Μουστάκης
Επιμέλεια σκηνικού χώρου-κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Βοηθός σκηνοθέτη & Μουσική επιμέλεια: Φραγκίσκη Μουστάκη
Φωτογραφίες: Σοφία Μανώλη- Γιάννης Πρίφτης
Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου Άσκηση
Παίζουν: Δώρα Στυλιανέση & Άλκης Ζούπας


Info

Τοποθεσία: Bios, Πειραιώς 84, Γκάζι

Ημέρες και ώρες: Από 16/10/2021 έως 28/11/2021: Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο 21:00 & Κυριακή 20:00

Τιμές εισιτηρίων: 15 € γενική είσοδος, 12 € φοιτητικό- ανέργων, 8 € ΑΜΕΑ και ατέλειες

Πληροφορίες: Τηλ: 210 3425335 | pireos84.bios.gr


Photo & Video Credit: Culturenow.gr / Κυριάκος Μακαρονίδης


Διαβάστε επίσης:

Η αδελφή μου, του Σταύρου Ζουμπουλάκη σε σκηνοθεσία Περικλή Μουστάκη στο Bios