Η «Προδοσία» είναι η ιστορία τριών ανθρώπων που προδίδουν και προδίδονται. Προδίδουν τους συντρόφους τους, τον γάμο τους, τη φιλία τους, τον εαυτό τους, τα ιδανικά τους και τα πιστεύω τους.

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Χάρολντ Πίντερ εστιάζει στο πως ο χρόνος αλλάζει την αντίληψή μας για το παρελθόν, επιλέγοντας να αφηγηθεί την ιστορία αντίστροφα, αρχίζοντας από το τέλος της ερωτικής σχέσης και τελειώνοντας με την αρχή της.

Aφηγείται την ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου μεταξύ της Έμμα, του συζύγου της Ρόμπερτ και του Τζέρι που είναι ο καλύτερος φίλος του Ρόμπερτ. Καθώς το νήμα της ιστορίας ξετυλίγεται χρονολογικά αντίστροφα, το έργο ξεκινάει με την τελευταία συνάντηση των δυο πρώην παράνομων εραστών και σταδιακά γινόμαστε μάρτυρες όλου του χρονικού τις σχέσης τους: την αποκάλυψη της σχέσης από τον σύζυγο, της αντιπαράθεσης των δυο πρώην φίλων και του πρώτου παράνομου φιλιού που ξεκίνησε τον αέναο κύκλο της προδοσίας.

Όπως λέει ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος, που υποδύεται τον Ρόμπερτ: «Η παράσταση έχει να κάνει με τη μνήμη. Ο Αιμίλιος (Χειλάκης) έχει βάλει έναν υπότιτλο, στον τίτλο “Προδοσία”, όπου είναι “Μία σπουδή επάνω στο χρόνο, στη μνήμη και την απιστία ή …προδοσία”. Η παράσταση έχει μια διαφορετική ματιά. Ξεκινάει με τα τρία πρόσωπα, τα οποία βρίσκονται ξαφνικά σε μία σκηνή και οι μνήμες αρχίζουν να τους κατακλύζουν.» Η Αθηνά Μαξίμου, που υποδύεται την Έμμα, συμπληρώνει: «[…] Είναι σαν αυτά τα τρία πρόσωπα, που αγαπιούνται πολύ, που έχουν αγαπηθεί επίσης πολύ, να ανατρέχουνε σε στιγμές των σχέσεών τους, που σήμαιναν κάτι πολύ σημαντικό.»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Παίζουν:
Τζέρι: Αιμίλιος Χειλάκης
Έμμα: Αθηνά Μαξίμου
Ρόμπερτ: Λάζαρος Γεωργακόπουλος
Ένας σερβιτόρος: Νίκος Τσιμάρας

Μετάφραση: Μανώλης Δούνιας
Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης
Συνεργαζόμενη σκηνοθέτις: Λίνα Ζαρκαδούλα
Σκηνικά Κοστούμια: Γιώργος Γαβαλάς
Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νικος Τσιμάρας
Φωτογραφίες: Γιάννης Βασταρδής
Θεατρικές Επιχειρήσεις: Κάρολος Παυλάκης


Info

Τοποθεσία: Θέατρο Βρετάνια, Πανεπιστημίου 7, Αθήνα

Ημέρες και ώρες: Από 15/10/2021 έως 15/12/2021: Τετάρτη – 21:00 | Πέμπτη – 21:00 | Παρασκευή – 21:00 | Σάββατο – 18:00 & 21:00 (διπλή παράσταση) | Κυριακή – 19:00

Τιμές εισιτηρίων: Τετάρτη & Πέμπτη: Α’ ΖΩΝΗ/ΘΕΩΡΕΙΑ – €20, €14 (φοιτητικό, νεανικό έως 26 ετών, άνω των 65 ετών), €10 (ανέργων) και Β’ ΖΩΝΗ €17 | Παρασκευή :Α’ ΖΩΝΗ/ΘΕΩΡΕΙΑ – €20, €14 (φοιτητικό) και Β’ ΖΩΝΗ €17 | Σάββατο: Α’ ΖΩΝΗ/ΘΕΩΡΕΙΑ €22 και Β’ ΖΩΝΗ €20 (βραδινή Σαββάτου) | Κυριακή: Α’ ΖΩΝΗ/ΘΕΩΡΕΙΑ – €20, €14 (φοιτητικό) και Β’ ΖΩΝΗ €17 €17 (λαϊκή απογευματινή), €14 (φοιτητικό απογευματινή Κυριακής)

Πληροφορίες: Τηλ: 21 0322 1579


Photo & Video Credit: Culturenow.gr / Κυριάκος Μακαρονίδης


Διαβάστε επίσης:

Η «Προδοσία» του Χάρολντ Πίντερ σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη έρχεται στο Θέατρο Βρετάνια