Η εικαστικός Αντιγόνη Καββαθά είναι μια εδραιωμένη καλλιτέχνις, που έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Με αφορμή τη νέα της έκθεση, που ονομάζεται “Nexus“, δηλαδή πλέγμα, μίλησε στην κάμερα του CultureNow για την θεματολογία που διαπερνά τη δουλειά της, αλλά και για κάποια από τα επιμέρους έργα της μεγάλων διαστάσεων, που θυμίζουν σύγχρονες ζωφόρους: “Η θεματολογία έχει να κάνει με μια αναδρομή στην ιστορία των τελευταίων 100 χρόνων, που έκανα σε σχέση με όσα περίεργα και δυσάρεστα συμβαίνουν στις μέρες μας. Οι πηγές μου είναι online και έντυπο υλικό, αρχεία και προσωπικές φωτογραφίες, τα οποία χρησιμοποιώ δημιουργώντας μία ζωφόρο, όπου προχωράνε ομάδες ανθρώπων που είναι από διαφορετικές εποχές, από διαφορετικές στιγμές της ιστορίας και από διαφορετικές εξεγέρσεις, επαναστάσεις, πολέμους, θηριωδίες που έχουν γίνει σε όλα αυτά τα χρόνια.

Σχολιάζοντας ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα έργα της αναφέρει: “Οι άνθρωποι σε αυτό το έργο που ονομάζεται “Δέος” είναι ονειροπόλοι, στασιαστές, περιμένουν κάτι να συμβεί. Βλέπουν το μέλλον τους με ένα δέος και με μία αγωνία. Βλέπουν τη ζωή τους κάτω από ένα πρίσμα διεθνούς απομόνωσης.

Και καταλήγει: “Nexus, λοιπόν. Είμαστε όλοι εγκλωβισμένοι σε ένα πλέγμα από δεισιδαιμονίες, προλήψεις, προκαταλήψεις, ελπίδες, εμμονές. Και προσπαθούμε να βγούμε έξω από αυτό το πλέγμα.


Info
Τοποθεσία: Έκφραση Γιάννα Γραμματοπούλου, Βαλαωρίτου 9α, Αθήνα

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11.00- 20.00, Τετάρτη:11.00-18.00 Σάββατο: 11.00 – 15.00 | Έως: 07/12/2019

Πληροφορίες: www.ekfrasi-art.gr


Video and photo credit: Culturenow.gr / Κυριάκος Μακαρονίδης


Διαβάστε επίσης:
Nexus: Έκθεση της Αντιγόνης Καββαθά στην έκφραση – γιάννα γραμματοπούλου