Η Ομότιμη Καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ, Άννα Ταμπάκη και η Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ, Αλεξία Αλτουβά, μας μιλούν για τον συλλογικό, αφιερωματικό τόμο για τη ζωή και την τέχνη του κορυφαίου Έλληνα σκηνοθέτη και ηθοποιού Λευτέρη Βογιατζή.

Ξεκινώντας, η κυρία Άννα Ταμπάκη μας εξηγεί πώς προέκυψε αυτό το τόσο ενδιαφέρον εγχείρημα: «Μετά το θάνατο του Λευτέρη Βογιατζή σκέφτηκα να αφιερώσουμε μια εκδήλωση στη μνήμη του. Ήρθα σε επαφή με την κυρία Ειρήνη Λεβίδη, τη σύντροφο της ζωής του, αλλά τελικά το εγχείρημα πραγματοποιήθηκε το 2017. Ήταν μια διημερίδα, που έγινε στο χώρο του θεάτρου, στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων. Προσπαθήσαμε να προσελκύσουμε πολλούς αξιόλογους μελετητές, αλλά και συνεργάτες του Λευτέρη Βογιατζή. Το δεύτερο στάδιο στο οποίο με βοήθησε η κυρία Αλεξία Αλτουβά, επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών ήταν η έκδοση».

Συνεχίζοντας, η κυρία Αλεξία Αλτουβά μας δίνει περισσότερα στοιχεία για την έκδοση που κυκλοφορεί από την Κάπα εκδοτική: «Ο τόμος συμπεριλαμβάνει πολύ ενδιαφέροντα κείμενα τόσο στενών συνεργατών του Λευτέρη Βογιατζή, που αναδεικνύουν το καλλιτεχνικό έργο και την προσωπικότητα του σκηνοθέτη και ηθοποιού, όσο και ακαδημαϊκών, μελετητών των έργων του. […] Επομένως, έχουμε μία σημαντική συνύπαρξη ουσίας που μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε μία πληρέστερη εικόνα εντέλει της παρακαταθήκης που μας άφησε ο άνθρωπος και θεατράνθρωπος, Λευτέρης Βογιατζής».


Πληροφορίες έκδοσης: Κάπα Εκδοτική, Σελίδες: 384, Τιμή: €23,00, ISBN: 978-960-628-079-5


Photo & Video Credit: Culturenow.gr / Κυριάκος Μακαρονίδης


Διαβάστε επίσης:

Συλλογικός Τόμος – Ο σκηνοθέτης, ο ηθοποιός Λευτέρης Βογιατζής