Το annexM, το νεοσύστατο κέντρο για τις εικαστικές τέχνες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, πραγματοποιεί την εκθεσιακή τριλογία Η άγραφη βιβλιοθήκη γύρω από το θέμα Βιβλία / Αναγνώστες / Συγγραφείς στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, η οποία αποτελεί αφορμή για μια στρατηγικής σημασίας διακαλλιτεχνική συνέργεια μεταξύ Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, δήμου Αθηναίων και Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Την επιμέλεια έχει η Άννα Καφέτση.

Η Άννα Καφέτση, διευθύντρια του annexM μιλά στο φακό του culturenow και αναφέρει: “Το annexM εγκαινιάζεται με μια σειρά σημαντικών εκθέσεων υπό τον γενικό τίτλο «Η Άγραφη Βιβλιοθήκη». Υπηρετεί ένα άνοιγμα του Μεγάρου προς τις άλλες τέχνες, αλλά με έναν εναλλακτικό, διαφορετικό τρόπο. Με ενδιαφέρει το Μέγαρο σαν ένας χώρος στον οποίο θα δημιουργούνται εικαστικά συμβάντα. Ιδιαίτερα ο κήπος του, περισσότερο από κάθε άλλο σημείο προσφέρεται για τέτοιες απόπειρες.”

Παράλληλα, για την σημαντική αυτή έκθεση τονίζει: “Το βασικό τρίπτυχο της τριλογίας «Η άγραφη βιβλιοθήκη» αναφέρεται σε μια υπαρξιακή κατάσταση του καθενός μας, ακόμη και για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι ή νομίζουν πως δεν αγαπούν το διάβασμα.”


Πρώτο μέρος: Ο τελευταίος αναγνώστης

Παρουσιάζονται 15 οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις, που προβάλλονται σε μεγάλες οθόνες και μόνιτορ στον Κήπο και στο Project Space.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Basel Abbas & Ruanne Abοu Rahme, Didem Erk, Dora Garcia, Gary Hill, Sonia Leber & David Chesworth, Jorge Méndez Blake, Dominique Petitgand, Θοδωρής Προδρομίδης, Κύριλλος Σαρρής και Judith Westerveld


Info:

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

Ημερομηνίες: Από 10 Ιουλίου έως 16 Σεπτεμβρίου 2018

Ώρες: Καθημερινά από τις 19.00 έως τις 00.00

Εισιτήρια: Ελεύθερη είσοδος

Πληροφορίες: www.megaron.gr | annexm.megaron.gr


Διαβάστε επίσης:

Η άγραφη βιβλιοθήκη: Μία εκθεσιακή τριλογία στο Μέγαρο Μουσικής