Με το γνωστό του χιούμορ, ο πολύπειρος γελοιογράφος Κώστας Μητρόπουλος σχολιάζει, σατιρίζει και δείχνει τον δρόμο της εξόδου από την Κρίση που δεν είναι άλλος από το ρέμα. Γιατί όπως σημειώνει και ο ίδιος στο προλογικό του σημείωμα:

«Ο γκρεμός είναι γκρεμός. Πάει και τελείωσε. Το ρέμα όμως μπορεί πιο κάτω να γίνεται ποτάμι. Με νεράκι γάργαρο. Με φυλλωσιές δροσερές στις όχθες. Και εκεί μπορεί να σεργιανάνε νεράιδες και να χοροπηδούν συλφίδες! Ζουμερές, αφράτες, παιχνιδιάρες! Εν ολίγοις. Συνοψίζοντας, το μέλλον έχει θέσεις για πάρκινγκ. Οι πιθανότητες να έχουμε και αυτοκίνητο πάλι είναι αρκετούτσικες! Μην το αποκλείετε καθόλου».

Ο συγγραφέας

Ο Κώστας Μητρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στη διάρκεια της οικονοµικής κρίσης που συνεχίζεται µέχρι σήµερα. Πρωτοσκιτσάρισε πολιτικές και κοινωνικές γελοιογραφίες στο ΒΗΜΑ και στα ΝΕΑ. Μια συνεργασία που επίσης συνεχίζεται µέχρι σήµερα. Ζει και σχεδιάζει συνεχώς. ∆ιακόπτει µόνο κατά τη διάρκεια των µατς του Ολυµπιακού. Αδυνατεί να συγκεντρωθεί σε λυπηρές, απαισιόδοξες ή θανατηφόρες προοπτικές. Ευδιάθετος άνευ ιδιαίτερου λόγου. Συνοµιλεί µε τη γυναίκα του. Πολιτικολογεί µε τον γιο του. Εξυπνακίζει µε οιονδήποτε και κοµπλάρει µε την εγγονή του.