Η νέα συνεργασία ανάμεσα στον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο (Guillermo Del Toro) και το Netflix πρόκειται για ακόμη μία ταινία κινουμένων σχεδίων βασισμένη στο μυθιστόρημα του βραβευμένου με Νόμπελ Βρετανού συγγραφέα Καζούο Ισιγκούρο (Kazuo Ishiguro) The Buried Giant, που εκδόθηκε το 2015.

Το μυθιστόρημα ακολουθεί ένα ηλικιωμένο ζευγάρι Βρετανών, τον Αξλ και την Μπεατρίς που οι αναμνήσεις τους είναι θολές, όπως και όλων των κατοίκων, λόγω μιας μυστηριώδους ομίχλης που προκαλεί ένα είδος φθοράς. Όταν ξαφνικά συνειδητοποιούν ότι πρέπει να είχαν έναν γιο στο παρελθόν, παρά την ασθένεια της Μπεατρίς, αποφασίζουν να αναζητήσουν το χαμένο τους παιδί.

«Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο είναι ένας οραματιστής και δεξιοτέχνης σκηνοθέτης» δήλωσε ο πρόεδρος της Netflix Film, Σκοτ Στάμπερ (Scott Stuber). «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε τη δημιουργική μας συνεργασία καθώς αναπτύσσει το επόμενο έργο του με το Netflix».

Σύμφωνα με το Deadline, ο Ντελ Τόρο θα είναι παραγωγός και σκηνοθέτης της ταινίας, ενώ το σενάριο θα επιμεληθεί μαζί με τον Ντένις Κέλι (Dennis Kelly).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Photo Credit: GuillemMedina, Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, Φωτογραφήθηκε στο Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya (Sitges, 2017) | Wikimedia Commons