Με αφορμή τα 10 χρόνια της ActionAid στην Ελλάδα, η Βραζιλιάνικη ομάδα χορού και θεάτρου Grupo Corpo θα μαγέψει το ελληνικό κοινό μεταφέροντας το με τις εντυπωσιακές χορογραφίες της στη Βραζιλία…

Το Grupo Corpo ιδρύθηκε το 1975 στο Belo Horizonte. Με βασικό χορογράφο τον Rodrigo Pederneiras και πρωτότυπη μουσική των Caetano Veloso, Philip Glass, Tom Ze, Wakti, από τον J.S. Bach και τον W. A. Mozart μέχρι τους Βραζιλιάνικους ρυθμούς από τις γειτονιές του Ρίο, 25 χορευτές, όλοι πρωταγωνιστές, όλοι σολίστ, εκπλήσσουν Ευρώπη και Αμερική με τις ιδιαίτερες χορογραφίες, το ρυθμό, την αισθητική και την τεχνική τους τελειότητα.

Στην Αθήνα θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες Parabelo και Onqoto. Στο Parabelo, η μουσική των Tom Ze και Jose Miguel Wisnik αλλάζει διαρκώς, από σύγχρονες funky συνθέσεις σε κομμάτια πιάνου και διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών. Εδώ δεν υπάρχουν όρια. Το Parabelo προέρχεται από τα στοιχεία της γης.

Το Onqoto (ποιος είμαι; στην τοπική διάλεκτο της πολιτείας Minas Gerais απ\’ όπου προέρχεται η ομάδα) βασίζεται στην μουσική που συνέθεσε ειδικά ο διάσημος βραζιλιάνος μουσικός Caetano Veloso και ο συνεργάτης του Jose Miguel Wisnik και παρουσιάζει μια αφηρημένη εικόνα της γέννησης της ύπαρξης.
Η χορογραφία είναι του Rodrigo Pederneiras. Τα σκηνικά είναι των Fernando Velloso, Paulo Pederneiras (για το Parabelo) και Paulo Pederneiras (για το Onqoto), τα κοστούμια της Freusa Zechmeister και οι φωτισμοί του Paulo Pedermeiras και αποτελούν πάντα καθοριστικά στοιχεία των παραστάσεων του Grupo Corpo.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη ομάδα θα βρίσκεται στη χώρα μας μόνο για δύο παραστάσεις, πριν περιοδεύσει στο Παρίσι και στη Νέα Υόρκη.

Τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς της ActionAid.