Ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος παρουσιάζει το βιβλίο του «Να φοβάσαι τον άνδρα…» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγκυρα…

στον Ιανό της Θεσσαλονίκης την Τρίτη, 23.10.2012 στις 19:00.

Απαγγέλει η Γεωργία Μπάρου, πρόεδρος πανελλήνιας ομοσπονδίας Συλλόγων δυσλεξίας. Θα μιλήσει ο Φοίβος Οικονομίδης, Δρ. Πανεπιστημίου Σορβόννης, ιστορικός συγγραφέας, δημοσιογράφος (Ελευθεροτυπία).

Αρκεί ο χρωστήρας στα χέρια ενός άνδρα, για να αντέξει τον οικτρό συμβιβασμό της ζωής του;
Αποτελεί διέξοδο στη μοναξιά μιας γυναίκας, η εμμονή με την καριέρα της;
Πόσο μπορεί ο Νίκος και η Έλλη να συμβιώνουν, όταν το έλλειμμα αυτοεκτίμησης και των δυο, οδηγεί στο μίσος και την εκδίκηση;

Κι αν τα ανεξίτηλα σημάδια στην ψυχή μας είναι καμώματα της μοίρας, τα πάθη που αναστατώνουν την καρδιά μας ποιος τα χρεώνεται; Οι τρίτοι ή το ένστικτο που αδημονεί να επιβληθεί στη λογική;
Μια ιστορία, όπου ο έρωτας, η αγάπη, η πολιτική, η φιλοσοφία και η τέχνη, συναποτελούν τους κρίκους της ίδιας αλυσίδας που συγκρατεί την αρχή και το τέλος.
Γιατί το Παρελθόν και το Μέλλον της ζωής του καθενός μας, έτσι κι αλλιώς, συναντώνται στο Παρόν…

Γεννήθηκε στα Φιλιατρά Μεσσηνίας το 1958. Υπήρξε εκδότης της εφημερίδας «Αίσθηση Λόγου και Τέχνης» μέσα από την οποία προβλήθηκαν σπουδαίοι άνθρωποι της Επιστήμης, των Γραμμάτων και των Τεχνών. Συνεργάστηκε με τις εφημερίδες «Καθημερινή», «Επενδυτής», «Νίκη», «Real news», «Έθνος», «Ελευθερία Μεσσηνίας» και τα περιοδικά «Ταχυδρόμος», «Επειδή», «Homme», «Πανόραμα», «Μομέντο», «Paper» και «Εικόνες». Δημοσίευσε στον τύπο τα Αρχεία του Δρομοκαΐτειου, της προ και μετά-κατοχικής περιόδου, για όλους τους σπουδαίους ανθρώπους που έζησαν μέσα στο Ψυχιατρείο, όπως ο Γεώργιος Βιζυηνός, ο Ρώμος Φιλύρας, ο Γεράσιμος Βώκος, ο Νικόλαος Δραγούμης, ο Καμπάνης και άλλοι πολλοί. Το παραμύθι του, το «Δάκρυ του Μουτζούρη παρουσιάστηκε από τους Ελληνικούς Σιδηρόδρομους για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή τους και επιλέχθηκε από το Υπουργείο Παιδείας στον κατάλογο των παιδικών βιβλίων για τα Δημοτικά Σχολεία. Δημοσίευσε στον ημερήσιο τύπο ανέκδοτα έργα μεγάλων ποιητών, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η εφηβική ποίηση του Κωστή Παλαμά, αλλά και επιστολές, όπως του Νίκου Καζαντζάκη, του Οδυσσέα Ελύτη, του Κώστα Κρυστάλλη και άλλων. Το 2011 δημοσίευσε μέρος από το ανέκδοτο αρχείο και την ποίηση του Γεράσιμου Μαρκορά. Στίχοι και ποίησή του έχουν μελοποιηθεί από συνθέτες. Έχει γράψει τα εξής έργα:

«Μελλοντικά Παρελθόν του Σήμερα» εκδόσεις Τσαπέπα 1984, «Αντικέρ Ιδεών» εκδόσεις Ειρήνη 1991, «Τα Φώτα της Πόρσε» εκδόσεις Θουκυδίδης 1993, «Επικηρυγμένη Αίσθηση» εκδόσεις Θουκυδίδης 1994, «Θεωρείο στην Κόλαση» εκδόσεις Δωδώνη 1996, «Πρόστυχο Φεγγάρι» εκδόσεις Διάττων2000, «Η Καρδιά του δότη» εκδόσεις Άγκυρα 2006, «Το Δάκρυ του Μουτζούρη» εκδόσεις Νίκας- Ελληνική Παιδεία 2008, «Πέθανα…αλλά σας βλέπω» Εκδόσεις Καλέντη 2008, «Αγαπώ τη Δυσλεξία σου» Εκδόσεις Αιγέας 2010, «Να φοβάσαι τον άνδρα…» εκδόσεις Άγκυρα 2012. Επιμελήθηκε τα «Γράμματα στην Αιμιλία» του μεγάλου μας ποιητή Άνθιμου Μιαούλη, εκδόσεις Καστανιώτη. Έκανε έμμετρη διασκευή «Το παιχνίδι της Φαντασίας» του Πιέρ Κορνέϊγ, για το θέατρο Καισαριανής 2005 και έγραψε τα θεατρικά: «Κοσμάς ο Αιτωλός – Φτιάξτε σχολειά – φτιάξτε σχολειά», με τον Δημήτρη Κωνσταντίνου, Χρίστο Τσάγκα [2011] και Χρήστο Βερβερούδη [2012]. “Θυρίδα 111” από το Δημοτικό Θέατρο Άργους με τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο και το Νίκο Κλησιάρη [2012]. «Η φωνή της πεταλούδας» με την Τζένη Δριβάλα [2012] ενώ πρόκειται το Φθινόπωρο του 2012 να ανέβουν: «Η σκιά του ειδώλου» και «Στέρηση, Εξάρτηση, Επιθετικότητα».