Η όπερα παρουσιάζεται για 9 παραστάσεις στο bios. Η μουσική διεύθυνση και διδασκαλία είναι του συνθέτη Χαράλαμπου Γωγιού και η σκηνοθεσία του Εκτορα Λυγίζου.

Η όπερα παρουσιάζεται για 9 παραστάσεις (7, 9, 11, 14, 16, 18, 21, 23, 25 Μαΐου) στο bios. Η μουσική διεύθυνση και διδασκαλία είναι του συνθέτη Χαράλαμπου Γωγιού και η σκηνοθεσία του Εκτορα Λυγίζου.

H νέα παράσταση της εταιρείας \”Οι όπερες των ζητιάνων\” έχει στόχο να δώσει μια άλλη προσέγγιση του έργου πέρα από τα γνωστά και καθιερωμένα και να φρεσκάρει τη θρυλική όπερα του Βέρντι, ένα από τα πιο αγαπημένα και πολυπαιγμένα έργα του λυρικού ρεπερτορίου.

Η μουσική διδασκαλία στοχεύει στο να διερευνήσει τη λεπτότητα και την ευαισθησία της γραφής του Βέρντι, ποιότητες που χάνονται συχνά στα «παραδοσιακά» ανεβάσματα.

Η αντισυμβατική σκηνοθεσία επιχειρεί να αντιμετωπίσει το έργο ως ζουμερό, σύγχρονο θέατρο, και να εστιάσει στην αμεσότητα και την επικοινωνιακή του διάσταση.

Το έργο παρουσιάζεται πλήρες, σε νέα ενορχήστρωση που εκτελείται ζωντανά από πενταμελές σύνολο. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Κωνσταντίνου Ζαμάνη. Τραγουδούν οι Γιάννης Χριστόπουλος, Μανώλης Παπαδάκης, Ιωάννα Φόρτη, Μιχάλης Κατσούλης κ.α., ενώ συμμετέχει η χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η εταιρία «Οι όπερες των ζητιάνων» ιδρύθηκε το 2002 από το συνθέτη Χαράλαμπο Γωγιό, το σκηνογράφο Κωνσταντίνο Ζαμάνη και την παραγωγό Γαβριέλλα Τριανταφύλλη με σκοπό το ανέβασμα παραστάσεων όπερας και μουσικού θεάτρου χαμηλού κόστους και σύγχρονης αισθητικής, σε χώρους έξω από τους καθιερωμένους.

info
7,9,11,14,16,18,21,23,25 Μαΐου στο bios, Πειραιώς 84, Ωρα έναρξης: 21.00, Εισιτήριο: 22, 15 ευρώ