Η συνεννόηση και η ανθρώπινη επικοινωνία έχουν καταστεί δύσκολη υπόθεση.

Η απαιτητική καθημερινότητα και το τρέξιμο για την επιβίωση έχουν επηρεάσει καθοριστικά τις ανθρώπινες σχέσεις, οι οποίες συχνά ακροβατούν σε ένα τεντωμένο σχοινί.

Ο μουσικός είτε σε ρόλο ψυχαγωγού είτε σε ρόλο διασκεδαστή καλείται να εμψυχώσει τον ακροατή και να του προτείνει έναν άλλο τρόπο να βλέπει τα πράγματα.

Ένα τρόπο, που θα εμπεριέχει αισθητική, επομένως και ηθική.

Το τραγούδι, ως είδος, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο λόγος έχει μία παραπάνω ηθική ευθύνη ως προς το περιεχόμενό του.

Το μήνυμα που θα μεταφέρει είναι σημαντικό να δίνει δύναμη στον παραλήπτη να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις όπως έρχονται, και όχι με ηττοπάθεια και εσωστρέφεια.

Στο πρόγραμμα που θα παρουσιάσω στο “Jazzét” την Παραμονή των Χριστουγέννων έχω επιλέξει κάποια έργα του προκλασσικού συνθέτη Domenico Scarlatti, του αντικομφορμιστή Erik Satie, καθώς και δύο πολύ αξιόλογων Ελλήνων συνθετών, με αναφορές στη τζαζ μουσική και την ελληνική παράδοση, του Κυριάκου Σφέτσα και του Σερραίου σύνθετη Χρήστου Ευστ.Δημάκη.

Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος θα παρουσιάσω δικά μου τραγούδια και μελοποιήσεις μου ποιημάτων του Νίκου Α.Ασλάνογλου, του Φώτη Αγγουλέ, του Δ.Π.Παπαδίτσα και του Τάκη Τζίφα, για τον οποίο είχε γράψει ο Βασίλης Τσιτσάνης το τραγούδι “Ο Τακατζίφας”, καθώς και τραγούδια σε στίχους του Κώστα Καρτελιά και του θεατρικού συγγραφέα και στιχουργού Θεοφίλου Βερύκιου με τον οποίο έχω συνεργαστεί σε αρκετά από τα τραγούδια μου.

Πρόκειται σίγουρα για μία εναλλακτική μουσική πρόταση σε μία ειλικρινή βάση επικοινωνίας.

Διαβάστε επίσης:

Jazzét on Classical: Ένα μουσικό ταξίδι αντιθέσεων με την Γιούλα Γιαννάκη