Σας έχει τύχει ποτέ να πείτε με ένα φίλο σας «αχ, θέλω κάτι γλυκό» κι αυτός να συμφωνήσει και τελικά να βρεθείτε να τρώτε γουρνοπούλα στη Χασιά;

Ε, κάπως έτσι και η Μαρία, ο Σταύρος, η Ιόλη κι ο Πέτρος ξεκινούν να γράψουν ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις απολύσεις στην επιχείρηση που δουλεύουν και, τελικά, βρίσκονται συνιδρυτές μιας καινοτόμας start up που θέλει να αλλάξει τον κόσμο φέρνοντας την τρίτη διατροφική επανάσταση.

Τι είναι start up; Είναι η πιο τρέντυ μορφή επιχειρηματικότητας. Είναι η απόλυτη υλοποίηση της δύναμης των ιδεών και της δύναμης της αντιγραφής. Είναι το εργαλείο που επιτρέπει στον κόσμο να γίνει καλύτερος και στους καινοτόμους επιχειρηματίες να γίνουν εκατομμυριούχοι. Είναι η πανάκεια κάθε προβλήματος, το ισχυρότερο εργαλείο αλλαγής του πολύπλοκου κόσμου μας.

Είναι η λύση στο αδιέξοδο της Ιόλης, του Σταύρου, της Μαρίας και του Πέτρου και δέση τους σε έναν νέο κόσμο γεμάτο αιτήσεις για ΕΣΠΑ, speed dating με επενδυτές, ομιλίες σε εκστασιασμένους διατροφολόγους και συμφωνίες με αλυσίδες καταστημάτων. Τέσσερις φίλοι που σκέφτονται σαν εργάτες κι όχι σαν πελάτες, μαθαίνουν με τον πιο χιουμοριστικό τρόπο πως η απόλυση πονάει από όποια μεριά των εργασιακών σχέσεων κι αν βρίσκεσαι, πως η υπερθέρμανση του πλανήτη μπορεί να εξαφανίσει τα δημητριακά αλλά πάντα θα υπάρχουν μύγες και πως καλό είναι να αποφεύγει κανείς να βάζει μπύρες στην κατάψυξη.

Και πως, όταν νομίζεις πως το όνειρό σου ταυτίζεται με κάποιου άλλου, συνήθως δεν ισχύει αλλά όταν το μάθεις έχεις ήδη ξυπνήσει στραβά.

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος γεννήθηκε το 1976. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Πατρών και θέατρο στη Δραματική Σχολή «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας» του Γιώργου Κιμούλη. Παρακολούθησε σεμινάρια δημιουργικού θεάτρου με τους Marcello Magni, Annabel Arden και Linda Kerr-Scott του θεάτρου Complicité. Από το 2002 έχει εργαστεί ως συγγραφέας, σκηνοθέτης, δάσκαλος θεάτρου και ηθοποιός στην Ελλάδα και τη Γαλλία. Έχει παίξει στο θέατρο και στην τηλεόραση με την θεατρική ομάδα AbOvo. Είναι μέλος της ομάδας κωμικού αυτοσχεδιασμού 8-kick. Έχει συμμετάσχει στις τηλεοπτικές εκπομπές «Κάψε το σενάριο», «Το Ίδρυμα», «Συντέλεια» και σε διαφημίσεις. Επίσης, έχει συμμετάσχει στην εκτέλεση εταιρικών event. Το 2008 έφτιαξε στην Πάτρα το θέατρο «ACT».


Φωτογραφία: Δομνίκη Μητροπούλου


Διαβάστε επίσης:

Μυγοφαές, από την ομάδα Abovo στο Θέατρο του Νέου Κόσμου