Η νέα ταινία του Thomas Lilti, Γιατρός στο χωριό, κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 από την Filmtrade.

Σύνοψη

Σε αυτό το χωριό όλοι μπορούν να βασιστούν στον γιατρό Ζαν-Πιερ, που είναι εκεί να τους ακροαστεί, να τους παρηγορήσει και να τους γιατρέψει 24ώρες το 24ωρο. Όμως, μια επίσκεψή του στο νοσοκομείο αποκαλύπτει ότι τώρα είναι εκείνος που χρειάζεται περίθαλψη. Η Ναταλί αναλαμβάνει τη δύσκολη αποστολή να σταθεί αντάξια στο πόστο του και να τον αντικαταστήσει. Είναι αναντικατάστατος;

Η μεγάλη γαλλική επιτυχία, που με την γενναιοδωρία της συναρπάζει το κοινό σε όλες τις χώρες που προβάλλεται.

Βιογραφικά


François Cluzet

Ο François Cluzet εγκατέλειψε το σχολείο στα 17 για να κάνει θεατρικές σπουδές. Μπαίνει στην περίφημη σχολή Simon και στην συνέχεια παρακολουθεί μαθήματα με τους Jean Perimony και Jean-Laurent Cochet.  Πρωτοεμφανίζεται στην σκηνή το 1976 και σε κάποιες τηλεταινίες πριν από την πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση στο COCKTAIL MOLOTOV της Diane Kurys το 1980. Την ίδια χρονιά παίρνει έναν από τους πρώτους ρόλους στο LE CHEVAL D’ORGUEIL του Claude Chabrol και δύο χρόνια αργότερα στο LES FANTOMES DU CHAPELIERκαι σε πολλές ακόμα στην διάρκεια της καριέρας του. Το 1983 ο François Cluzet θα καθιερωθεί χάρη στους ρόλους του στις ταινίες του Jean Becker L’ETE MEURTRIER και VIVE LA SOCIALE του Gerard Mordillat. Με αυτές τις δύο εμφανίσεις την επόμενη χρονιά θα διεκδικήσει το Βραβείο Jean Gabin (Meilleur Espoir du Cinιma Franηais) και μια διπλή υποψηφιότητα στα Βραβεία Σεζάρ (κατηγορίες Meilleur Espoir και Meilleur Acteur Β’ ρόλου.) Η δεκαετία ολοκληρώνεται με μια σειρά από σημαντικές ταινίες, όπως οι AUTOUR DE MINUIT του  Bertrand Tavernie, ASSOCIATION DE MALFAITEURS του Claude Zidi. Στην συνέχεια ξανασυναντιέται με τον αγαπημένο του σκηνοθέτη Claude Chabrol στο UΝΕ  AFFAIRE DE FEMMES. Αυτός είναι ο πρώτος ρόλος μιας σειράς βασανισμένων χαρακτήρων όπως στην ταινια L’ENFER του Claude Chabrol, την L’EXAMEN DE MINUIT της Daniele Dubroux, και κυριως στην LES APPRENTIS του Jean Pierre Salvadori, μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του. Μετά από την συμμετοχή του σε ελαφριές κωμωδίες όπως το FRANCE BOUTIQUE της Tony Marshal το 2003, και το  QUATRE ETOILES  του Christian Vincent το 2006, ο François Cluzet κερδίζει το πρώτο του Σεζάρ για την ταινία του Guillome Canet  ΝΕ  LE DIS A PERSONNE  το 2007. Ξαναβρίσκεται με τον Canet την επόμενη χρονιά στα γυρίσματα της ταινίας του Jacques Mayo LES LIENS DU SANG και το 2010 ,στην νέα του ταινία ως σκηνοθέτης LES PETITES MOUCHOIRS. Ενδιάμεσα συμμετέχει σε πολλές Γαλλικές ταινίες όπως το PARIS  (του Cedrik Klapisch) , LE DERNIER POUR LA ROUTE  (του Phillipe Godot), A L’ ORIGINE (του Xavier Pianolli) και ΒLANC COMME NEIGE (του Christophe Blanc). Το 2011 γνωρίζει λαμπρή επιτυχία με την ταινια ΑΘΙΚΤΟΙ (INTOUCHABLES), όπου σκιαγραφεί τον χαρακτήρα ενός ανάπηρου πλούσιου αριστοκράτη που γίνεται φίλος με τον νεαρό Σενεγαλέζο βοηθό του. Είναι η μεγαλύτερη επιτυχία γαλλόφωνης ταινίας με 51 εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως. Το 2013 πρωταγωνιστεί και πάλι σε ταινία του Phillipe Godot , στο θρίλερ «11.6»,  ενώ έκτοτε έχει παίξει σε διάφορες Γαλλικές κωμωδίες όπως το DO NOT DISTURB, το UNE REΝCONTRE ,  και το UN MOMENT D’EGAREMENT.

Marianne Denicourt

Η Marianne Denicourt εμφανίζεται για πρώτη φορά στην οθόνη με την ταινία L’ΑRGENT του Robert Bresson το 1983. Πριν εισαχθεί στην σχολή Amandier που διευθύνει ο Patrice Chereau στην Ναντέρ, παρακολουθεί τα μαθήματα του Antoine Vitez του Εθνικού Θεάτρου Chaillot. Θα υποδυθεί την Οφήλια στον Άμλετ που ανέβηκε στο Palais dew Papes στην Αβινιόν και στην συνέχεια θα περιοδεύσει σε ολόκληρο τον κόσμο. Ακολουθούν πολλές παραστάσεις στο θέατρο με σημαντικούς σκηνοθέτες όπως οι Pierre Roman, Luc Bondy, Louis-Do de Lencquesaing, Marc Paquien. Στο σινεμά δουλεύει με τους Patrice Chéreau (HÔTEL DE FRANCE), Jacques Doillon (L’AMOUREUSE), Michel Deville (LA LECTRICE), Jacques Rivette(LA BELLE NOISEUSE και HAUT BAS FRAGILE), Benoît Jacquot (SADE), καθώς επίσης και Francis Girod, Arnaud Desplechin, Chris Menges, Christian de Chalonge και Romain Goupil  και Raoul Ruiz (LE DOMAIN PERDU). H Marianne Denicourt ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην Oπερα “Jeanne au bûcher” στην Γερμανία και την Ελβετία.  Ακολουθούν πολλές συνεργασίες με μουσικούς. Το 2013 με κείμενα του Αλμπερ Καμύ περιοδεύει στο Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά εδάφη και την Αλγερία. Πραγματοποιεί δύο ντοκιμαντέρ στο Αφγανιστάν, εκ των οποίων το ένα μεταδόθηκε από το κανάλι France 2 και κέρδισε το 2009 το βραβείο Μedia του Ιδρύματος “Fondation pour l’Enfance”. Το 2014 ήταν υποψήφια για Βραβείο Σεζάρ για το Hippocrate, την προηγούμενη ταινία του σκηνοθέτη του “Γιατρός στο χωριό”. Το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται στο θέατρο Atelier σε έργο του Harold Pinter.

Thomas Lilti

O Thomas Lilti γεννήθηκε το 1976 στη Γαλλία. Ξεκίνησε σπουδές ιατρικής, κατά την διάρκεια των οποίων σκηνοθέτησε τρεις ταινίες μικρού μήκους (“Quelques heures en hiver”, “Après l’enfance”, “Roue libre”). Χάρη στις μικρού μήκους ταινίες τράβηξε το ενδιαφέρον των παραγωγών Alain Benguigui και Thomas Verhaeghe. Αργότερα, παράλληλα με την άσκηση της ιατρικής, ξεκίνησε το 2006 την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους (“Les Yeux bandés”) με τον Jonathan Zaccaï και τον Guillaume Depardieu. Η ταινία βγήκε στις αίθουσες στις αρχές του 2008. Αφού συμμετείχε στη συγγραφή των σεναρίων των ταινιών “Télé Gaucho” (2011) και “Marriage à Mendoza” (2012), ο Thomas Lilti παρουσίασε το 2014 την ταινία “Hippocrate”, που εκτυλίσσεται σε ένα περιβάλλον που γνώριζε καλά: το νοσοκομείο.  Σε λιγότερο από δύο χρόνια ο Lilti επιστρέφει με την την τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του, ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ (“Médecin de campagne”), όπου ο François Cluzet ερμηνεύει τον ρόλο αυτού του αγροτικού γιατρού ο οποιος παράλληλα αποτελεί ένα είδος λαϊκού ήρωα. Είναι η ευκαιρία για τον Thomas Lilti να κάνει μία ταινία προσωπική, αποτίνοντας ταυτόχρονα φόρο τιμής στο επάγγελμα που και ο ίδιος είχε εξασκήσει και τείνει να χαθεί. Ο Thomas Lilti συνεχίζει να εξασκεί το επάγγελμα του παθολόγου, ενώ παράλληλα ασχολείται με τη σκηνοθεσία και το σενάριο.

Οι χαρακτήρες της ταινίας ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ:

Jean-Pierre Werner –  François Cluzet

Nathalie Delezia – Marianne Denicourt

Mère de Werner –  Isabelle Sadoyan

Vincent Werner – Félix Moati

Norès – Christophe Odent

Maroini – Patrick Descamps

Monsieur Sorlin – Guy Faucher

Ninon – Margaux Fabre

Fiancé Ninon – Julien Lucas

Alexis – Yohann Goetzmann

Mère d’Alexis – Josée Laprun

Guy – Philippe Bertin

Fanny – Geraldine Schitter

Σκηνοθεσία: Thomas Lilti

Σενάριο: Thomas Lilti και Baya Kasmi

Πρωταγωνιστούν: François Cluzet και Marianne Denicourt


Διάρκεια: 1 ώρα και 42 λεπτά