Κυκλοφορεί το βιβλίο του Φρίντριχ Νίτσε με τίτλο «Γιατί είμαι τόσο σοφός» στο πλαίσιο…

… της σειράς με τίτλο «Πολύτιμοι λίθοι».

O Νίτσε θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους φιλοσόφους στην ιστορία της φιλοσοφίας. Ο ίδιος βέβαια θα αποκήρυττε τον όρο, αφού δεν ανήκε σε κανένα φιλοσοφικό σύστημα, δεν επεδίωξε να συμπληρώσει κανένα φιλοσοφικό χάρτη, δεν προσκολλήθηκε σε καμία πεποίθηση, ούτε καν δική του, δεν έψαξε για οπαδούς. Ο Νίτσε έθεσε σε κίνδυνο την ίδια του την ύπαρξη, για να επιδοθεί, με το πνεύμα του ελεύθερο, στο ξέφρενο αιώνιο κυνήγι της αλήθειας. Η σχέση του με την αλήθεια ήταν ένα αχόρταγο και ανεξάντλητο πάθος.

«Πόση αλήθεια αντέχει, πόση αλήθεια τολμάει ένα πνεύμα;» Αυτό το ερώτημα ήταν για εκείνον το πραγματικό μέτρο όλων των αξιών. Στο εν λόγω βιβλίο, που περιέχει μερικά από τα πιο γνωστά και ανατρεπτικά κείμενα του Νίτσε, ο αναγνώστης μπορεί να εκτιμήσει την ανεξάντλητη δύναμη της σκέψης του και να θαυμάσει την απαράμιλλη πρωτοτυπία της.

Ο Φρίντριχ Νίτσε (1844-1900) είναι κατά κοινή ομολογία ένας από τους πλέον σημαντικούς και αιρετικούς φιλοσόφους στην ιστορία της δυτικής φιλοσοφίας. Και το πολυσχιδές έργο του αποτελεί απαράκαμπτο σημείο αναφοράς για κάθε φιλόσοφο και στοχαστή. Τα βιβλία του επηρέασαν καταλυτικά την εξέλιξη της σκέψης στον 20ό αιώνα.

Συγγραφέας: Φρίντριχ Νίτσε
Μετάφραση: Εύη Μαυρομμάτη
Διευθυντής Σειράς Πολύτιμοι Λίθοι: Χάρης Βλαβιανός