Στα πρώτα μου δειλά βήματα στο χώρο της αυτοσχεδιαστικής μουσικής, ο δάσκαλός μου, ο σπουδαίος τρομπετίστας Danny Hayes, μου δίδαξε να αναζητώ και να βρίσκω την ομορφιά στην απλότητα, στη “μία και μόνη νότα”, πως να τη νιώθω και να την επικοινωνώ.

Η φιλοσοφία αυτή έχει επηρεάσει τον ήχο μου ως τζαζ τρομπετίστα αλλά και την οπτική μου στη σύνθεση και την ενορχήστρωση. Ιδιαίτερα, στο κομμάτι του αυτοσχεδιασμού προσπαθώ να μην περνώ στο σόλο μου απλά και μόνο νότες ταιριαστές και τρόπους, αλλά να δίνω πάντα μια ολοκληρωμένη σκέψη, συναίσθημα, μια ιστορία.

Ηχογραφώντας, λοιπόν,  το Neverland προσπάθησα από τη μία να βρω την ιδανική ισορροπία  ανάμεσα στις δύο μου αγάπες, τη τζαζ και την αφρο-λάτιν μουσική, μέσα από ένα ήχο ταυτόχρονα, απαλό και κομψό, άλλα συνάμα αναζωογονητικό, που να “δονεί” την ψυχή του ακροατή,  και από την άλλη να ενσωματώσω την εμπειρία που συσσώρευσα όλα αυτά τα χρόνια.

Στην εμφάνισή μας στο Half Note Jazz Club θα παρουσιάσουμε τα κομμάτια του album αλλά και λάτιν τζαζ διασκευές. Όπως και στην ηχογραφημένη μας δουλειά, ξανοιγόμαστε – με άξονα τη λάτιν τζαζ- πάντα και σε Funk και blues διαδρομές.

Η ευχάριστη πρώτη  ακρόαση της λάτιν τζαζ δεν σημαίνει ότι πρόκειται για κάτι ευκολόπαιχτο, ελαφρό ή επιπόλαιο… το μόνο εύκολο είναι η θετική πρόσληψη από τον κόσμο. Χρειάζεται ικανότητα, κατάρτιση, προσήλωση και ενέργεια η λάτιν τζαζ μουσική.

Photo Credit: Τάσος Αναστασόπουλος

Με τα μέλη του σεξτέτου, με τους οποίους και  ηχογραφήθηκε και το Neverland, μας ενώνει πλέον χρόνια φιλία. Πρόκειται για εξαιρετικούς συναδέλφους, ο καθένας-θεωρώ-κορυφαίος σε αυτό που κάνει.

Στα τύμπανα είναι ο Αλέξανδρος Σπανίδης, σπουδαίος ντράμερ με αέρινη αίσθηση του ρυθμού.  Η αντιμετώπισή  του στα τύμπανα  ξεπερνάει το ρόλο του κρουστού. Στο μπάσο ο Δημήτρης Γιαλαμάς, που είναι ο βράχος μας, από τους ελάχιστους μπασίστες που μπορούν να ελιχθούν πιστά στην πολυμορφία των διάφορων μουσικών στυλ. Στα πλήκτρα και πιάνο ο Φίλιππος Κωσταβέλης. Η άνεση με την οποία αποδίδει τα απαιτητικά  ρυθμικά της συνοδείας αλλά και τα λυρικά σόλος του, είναι  αναντικατάστατο μέρος του ήχου μας. Στο άλλο κομμάτι της αρμονίας έρχεται να συμπληρώσει ο κιθαρίστας Μάκης Στεφανίδης, ένας αριστοτέχνης του οργάνου και αδιαμφισβήτητα ο πιο “μελωδικός” κιθαρίστας. Ειναι η ήρεμη  δύναμή  μας. Τέλος, στα κρουστά ο Eduard Spaapen, ιδρυτής της ομάδας κρουστών Paranaue, εκπληκτικός παίκτης, δεξιοτέχνης με βαθειά γνώση των αφρολάτιν ρυθμών.

Το αποτέλεσμα της επικοινωνίας και του δεσίματος που έχουμε μεταξύ μας πιστεύω αντικατροπτίζεται στον ήχο μας, ένα  ανεπιτήδευτο groove, αίσθηση που περνάει και στο κοινό. Μας γεμίζει χαρά ότι η χημεία μας αυτή σε κάθε συναυλία “φέρνει στην παρέα” και τον κόσμο, που δεν είναι πλέον απλοί ακρατές, αλλά συμμέτοχοι της μουσικής μας!

Στις 19  Οκτωβρίου θα έχουμε ακόμα περισσότερη ενέργεια και χαρά να μοιραστούμε με το κοινό , καθώς έρχεται να προστεθεί  ο ενθουσιασμός και το δέος  που μας γεννά το γεγονός ότι εμφανιζόμαστε στο ιστορικό Half Note Jazz CLub!

Photo Credit κεντρικής εικόνας: Μαριλένα Αναστασιάδου

***

Info Live
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς
Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023, στις 21:30

Διαβάστε επίσης: 

Ο Γιάννης Οικονομίδης σε latin jazz ρυθμούς στο Half Note Jazz Club